perjantai 25. lokakuuta 2024

Robin Cook: Sfinksi. Vol 2


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 1980 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on oin 13,5 tuntia. Tämä on toinen Cookin jännäri. Kaikki Cookin kirjat tästä linkistä. Tämä on toinen kerta kun kuuntelen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus tästä linkistä
*
Hieroglyfikirjoituksessa oli pari yhdentekevältä tuntuvaa sanaa, mutta piilikö niissä ratkaisu Kuolleiden kaupungin arvoitukseen? Erica Baron, nuori amerikkalainen egyptologi, mietti kuumeisesti. Oliko Kuninkaiden laaksossa sittenkin vielä tutkimaton hauta, muuten tämä mykistävän kaunis Seti I:n patsas ei olisi selitettävissä. Ja kun arvoitus lopulta ratkesi, Erica tiesi kaksi sanaa liikaa. Hän oli auttamattomasti satimessa.

Abdul Hamdi on tapettu kylmäverisesti aivan hänen silmiensä edessä, murhaajat jotka halusivat muuttaa faaraon aarteen kaviseviksi seteleiksi, eivät totisesti tunteneet sääliä. Näin armottomassa pelissä ihmishenki oli panokseksi aivan liian pieni. Varsinkin Erican.
*
Erica päättää läheistensä estelystä huolimatta matkustaa Egyptiin suorittamaan historiallisia tutkimuksia. Pian hän näkee hätkähdyttävän löydön ja tämän esittäjä surmataan. Erica kokee Kairon villin ilmapiirin ja pian hänen puolisonsa saapuu paikalle ja poistuukin pian. Erica joutuu suureen seikkailuun ja hengenvaaraaan monta kertaa. Tästä kirjasta on tehty myös mainio elokuva. Suosittelen lämpimästi kaikille jännityksen ystäville. Annan edelleen kirjalle 5 tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.