maanantai 28. lokakuuta 2024

Lee Child: Vihollinen


Tämä kirja on ilmesstynyt suomeksi vuonna 2007 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan pituus on 16 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Childin kirjat tästä linkistä. Tämä kirja on aikajärjestyksessä ensimmäinen Reacher- kirja, kun tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1990. Luen ne nyt siis siinä järjestyksessä. 
*
On uudenvuodenpäivä 1990, ja maailma muuttuu nopeammin kuin moni suostuu uskomaan. Berliinissä hakataan muuria kappaleiksi, ja kylmä sota ei enää kaipaa sotilaitaan. Pian Yhdysvalloilla ei ole enää vihollista.

Majuri Reacher, sotilaspoliisin päivystävä upseeri maavoimien suuressa tukikohdassa Pohjois-Carolinassa, saa hälytyssoiton juhlahumun keskellä: tukikohdan viereisessä bordelli-motellissa makaa kuollut kenraali. Ongelmista pienimpiä on hänen luonnollinen kuolemansa vähemmän kunniallisissa olosuhteissa. Miksi hänen salkkunsa on kateissa, ja miksi hänen vaimonsa löytyy surmattuna? Onko Jack Reacherin vihollinen vanhan maailman viimeinen mohikaani - vai uuden maailman ensimmäinen? 

*

Reacher siirretään yllättäen syrjäiseen tukikohtaan ja pian ilmenee, että muitakin erikoisjoukkojen poliiseja on siirretty yllättäen. Veli Joe tavoittelee, kun äiti tekee kuolemaa. Kuolemat seuraavat Reacheria ja tapahtumia riittää. Aivan hyvä kirja ja suosittelen toiminnan ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.