tiistai 22. lokakuuta 2024

Peter James: Tuskallinen opetus


Tämä kirja on ilmestynyt 21.10.24 ja sen kustantaja on Docendo. Äänikirjan pituus on vajaat 19 tuntia ja sen lukee Martti Ranin. Peter Jamesin kirjat tästä linkistä. Tämä kirja ei ole osa mitään sarjaa, vaikka Roy Grace -sarjasta tuttu poliisi vilahtaa kirjassa. 
*
Tekisitkö mitä tahansa rakastamasi naisen vuoksi?
Piinaavan intensiivinen ja yllättävien käänteiden täyteinen trilleri esittelee nuoren rikoskonstaapeli Glenn Bransonin, johon olemme saaneet tutustua paremmin Roy Grace -dekkarisarjassa.
Kun uransa ehtoopuolella oleva filmitähti Gloria Lamark tekee itsemurhan, on hänen poikansa Thomas surun murtama. Kuinka oli mahdollista, ettei äitiä pitkään hoitanut julkkispsykiatri Michael Tennent estänyt tragediaa? Tohtori Tennentille on annettava opetus.
Michael Tennent on puolestaan vastarakastunut, mutta hänellä ei ole aavistustakaan, miten vaarallinen romanssi voi olla – sillä sekä Michael että Thomas ovat valmiita tekemään mitä tahansa rakkauden ja rakastamiensa naisten vuoksi. Pian rikoskonstaapeli Glenn Branson työtovereineen joutuu selvitttämään epäilyttäviä, karmaisevia kuolemantapauksia.
Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa, ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja äänikirjapalkinnolla, ja hänen kirjojaan on käännetty peräti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta. Erityisesti hänet tunnetaan Roy Grace -dekkarisarjasta, joka on tuttu myös Suomessa televisiosta.
*
Michalin rakastettu on kadonnut. Pian selviää toisaalla, että tämä on jokin hullun vankina ja yrittää tosissaan paeta. Michael on epätoivoinen. Toisaalla Thomasin vääristyneestä äiti-suhteesta tulee tietoja. Aika ikävää luettavaa ne osuudet. Glenn Branson tutkii Amandan katoamista. 

Aivan hyvä kirja, joskin minun makuuni liian pitkä. Asiaa olisi minusta voinut tiivistää hieman... Suosittelen kuitenkin kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.