torstai 25. kesäkuuta 2020

Jan-Erik Fjell: Saalistaja


Jan-Erik Fjell: Saalistaja, julkaisija HarperCollins Suomi. Tämä kirja ilmestyi painettuna viime syksynä ja äänikirjana vastikään. Lukijana toimii Jarmo Mäkinen ja sen pituus on noin 11 tuntia. Tämä on sarjan neljäs osa. Seuraava osa, Onnenonkija, julkaistaan syksyllä 2020.

Anton Brekke -sarjan uutuus norjalaiselta dekkaristilta Jan-Erik Fjelliltä.
Oscar Fiva istuu vankilassa hänen ystävänsä Henrik Zahlin murhasta. Fiva on koko ajan vannonut syyttömyyttään, eikä ruumista ei ole koskaan löytynyt. Kun Zahl yhtäkkiä ilmestyy elävänä, rikostutkinnan skandaali on valmis.

Sikäli tuo esittely on virheellinen, kun Henrik löytyy, hän on kuollut ja nimenomaan vastikään. Oscar kun on istunut vankilassa jo 8 vuotta. Asianajaja saa alkaa hommailemaan Oscaria vapaaksi ja aikoo hakea miljoonakorvaukset menetetyistä vuosista. Anton Brekke saa palata Kriposiin ja hänet passitetaan tutkimaan juttua, vaikka Henrikin ruumis on löytynyt Tanskan puolelta. 

Antonilla on sopeutumista taas vanhaan työhön ja hänen entinen työparinsa Torp on edelleen sairaalassa loukkaannuttuaan vakavasti luodista edellisen tapauksen yhteydessä. Anton kokee olleensa siihen syyllinen, koska hän oli tämän esimies. Kuntoutuminen onneksi etenee ja hän on päässyt jopa kävelemään pari askelta.

Kovasti Anton yrittää selvittää, missä Henrik on ollut nämä vuodet. Koska hän on siis kuollut, ei ole etsintä helppoa. Anton haastattelee niin Oscaria, tämän entistä tyttöystävää, entistä ystävää sekä polisia, jonka todistus oli aikoinaan olennainen tuomion suohteen.

Kirjassa seurataan myös aikaa silloin kahdeksan vuotta sitten, kun kaikki tämä tapahtui. Kuinka Henrik ja Oscar toilailivat tahoillaan niin ystävinä kuin osittain vihollisinakin. Kirjassa on liikaa viittauksia huumeiden käyttöön ja se ärsyttää kirjan edetessä koko ajan vain enemmän.

Onneksi loppua kohden jännitys tiivistyy ja kirjan seuraaminenkin alkaa tuntua mielekkäämmältä.
Kokonaisuuten huomioiden kuitenkin annan tälle kirjalle vain kaksi tähteä.

Tämäkin kirja löytyy Nextorystä, josta minäkin sen luin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.