maanantai 21. lokakuuta 2024

Keigo Higashino: Pahan asialla

 

Tämä kirja on julkaistu 21.10.24 ja sen kustantaja on Punainen Silakka. Äänikirjan pituus on vajaat 8 tuntia ja sen lukee Juhani Rajalin. Kirjailijan loistavat, aiemmat kirjat tästä linkistä
*
PIRULLISEN NOKKELA.
USKOLLISEN NAAPURIN KIRJOITTAJALTA.
Menestyskirjailija Kunihiko Hidaka jää viimeistelemään romaaniaan kotiinsa päivää ennen kuin hänen on tarkoitus muuttaa Kanadaan. Kirjailijan lapsuudenystävä Osamu Nonoguchi ja vaimo Rie löytävät hänet kuitenkin kuolleena työhuoneen lattialta vielä samana iltana.
Murhaa ryhtyy selvittämään Nonoguchin vanha tuttu, etsivä Kaga. Vaikka syyllinen selviää ripeästi, veriteon motiivi aiheuttaa Kagalle päänvaivaa. Mistä tapauksessa on pohjimmiltaan kyse?
Tutkimusten myötä kirjailijan elämästä piirtyy esiin toinen toistaan mustanpuhuvampia salaisuuksia, mutta sopivatko palaset sittenkään lopulta yhteen? Mihin pahuus loppuu? Ja ennen kaikkea: mistä se alkaa?
----
PAHAN ASIALLA on Higashinoa ovelimmillaan. Spiraalimaisesti etenevä mysteeridekkari, joka yllättää useaan otteeseen.
*
Kiva kun äänikirjan esittelysivulla on henkilögalleria, kun vaikeita ovat nämä japanilaiset nimet. Mutta kaikenkaikkiaan tosi hieno kirja. Pohdintaa motiivista riittää ja kirjaa on todella helppo seurata. Miten liittyykään kaksi kirjailijaa toisiinsa ja miten aiemmin kuollut nainen liittyy kaikkeen. Uusi vaimo ei tunnu tietävän asioista mitään...  Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.