maanantai 8. huhtikuuta 2024

Stella Vuoma & Saana Kiviranta: Rekan alle jäänyt

 

Tämä kirja on ilmestynyt 19.3.24, onnettomuuden vuosipäivänä. Kirjan kustantaja on Avain. Äänikirjan pituus on noin 9 tuntia ja sen lukee Laura Hänninen. Tämä on tosikirja ja elämänkerta. 

*
Nuori Saana Kiviranta oli matkalla Rukalle laskettelemaan, kun hänen siihenastinen elämänsä päättyi. Öisellä nelostiellä Konginkankaalla 19.3.2004 tapahtui Suomen tieliikennehistorian pahin onnettomuus. Linja-auton ja rekan yhteentörmäyksessä kuoli 23 ihmistä ja 14 loukkaantui.
Millaisia kuluneet kaksikymmentä vuotta ovat olleet Saanalle? Millaista elämä on, kun mieli ja keho ovat menneet pirstaleiksi? Entä miksi Saanan omituiset oireet vain pahenivat, vaikka murtumat paranivat?
Vammautumisen jälkeen alkoi vuosien taistelu hoidosta, kuntoutuksesta ja vakuutuskorvauksista. Vasta oikeanlaisen tuen avulla Saanan oli vihdoin mahdollista alkaa suuntautua uudenlaiseen elämään.
*
Tämä kirja on draaginen tarina Saanan elämästä onnettomuuden jälkeen. Kuinka hän vuosia kielsi ja peitteli oireita, ja kuinka vakuutusyhtiöt hylkäsivät hakemuksen toisensa jälkeen. Hyvä kirja ja suosittelen kyllä lämpimästi kaikille. Vähän hankala oli tähän kirjaan nukahtaa, sen verran dramaattinen se oli. Annan kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.