perjantai 12. huhtikuuta 2024

Karin Fossum: Kuiskaaja

 

Tämä kirja on julkaistu 11.4.24 ja sen kustantaja on Johnny Kniga. Äänikirjan pituus on reilut 11 tuntia ja sen lukee Jussi Puhakka. Tämä on uusi osa Konrad Sejer -sarjassa. Fossumin blogatut kirjat löytyvä tästä linkistä.
*
Jännityksen aatelia ja pieni suuri rakkauskertomus.

Pakahduttava rikosromaani naisesta, jota kukaan ei huomaa ennen kuin on jo myöhäistä.

Nainen nimeltä Ragna istuu Konrad Sejerin kuulusteltavana.

Ragna on menettänyt epäonnistuneessa kurkkuleikkauksessa äänensä eikä pysty puhumaan muuten kuin kuiskaamalla. Hänen elämänpiirinsä on suppea, mutta kaikki oli hyvin siihen asti, kun hän löysi postilaatikostaan nimettömän kirjeen, jossa luki ”Sinä kuolet”. Kirje laukaisi hänessä hillittömän pelon ja vainoharhaisuuden, jotka johtivat tapahtumien vyöryyn.

Seuraukset olivat kohtalokkaat.

Karin Fossum (s. 1954) aloitti kirjailijanuransa runoilijana, jatkoi novellistina ja lopulta kokeili romaanimuotoa. Syntyi Evan katse, joka ilmestyi suomeksi 1997 aloittaen Konrad Sejer -sarjan. Kirja löysi heti laajan lukijakunnan. Sen suomensi Tarja Teva, joka vastaa myös tämän kirjan suomennoksesta.

Monien Fossumin kansainvälisten palkintojen joukkoon kuuluu myös Suomen dekkariseura ry:n ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja.
*
Tämä kirja oli pettymys, mutta mukavan lämminhenkinen. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan kirjalle 3 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.