lauantai 6. huhtikuuta 2024

Tana French: Hylkymaa

 

Tämä kirja on julkaistu 4.4.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on peräti 24 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Tämä on neljäs osa Dublinin murhat -sarjassa. Minulle täysin uusi tuttavauus. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta.
*
Dublinin murhat -sarjan neljäs osa on piinaava kuvaus psyyken hauraudesta.

”…Hylkymaa tarjoaa tikarinterävän sarjan kinkkisiä arvoituksia… Frenchillä on vastustamattoman viekas kyky leikitellä lukijan odotuksilla.” The New York Times

Kovapintainen Mick “Tykitys” Kennedy on ratkonut Dublinin murharyhmän rankimpia tapauksia. Mutta perhesurman edessä hänkin on neuvoton. Perheenisä ja kaksi lasta on löydetty murhattuina, Jenny-äiti on tehohoidossa.

 Finanssikriisin iskettyä luksusalueen rakennushanke jäi kesken ja perheen unelmakoti Dublinin liepeillä muuttui painajaiseksi. Talossa vilahteli tunkeilijoita ja ullakolla tapahtui outoja. Perhe eli hylättynä luurankotalojen ja pelkojensa keskellä.

 Lapsuudesta tuttu asuinalue tuo traagiset muistot rikosylikonstaapeli Kennedyn iholle. Tiukasti torjuttu menneisyys on äkkiä taas läsnä.

Amerikkalais-irlantilainen Tana French (s. 1973) on kirjoittanut kahdeksan romaania, joita on myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Lukuisia palkintoja keränneessä Dublinin murhat -sarjassa ovat suomeksi ilmestyneet Pimennossa, Ilmetty ja Umpikuja. Hylkymaa on psykologista piinaa ja älykästä rikostutkintaa yhdistävän sarjan neljäs osa, joka kuvaa osuvasti irlantilaisen yhteiskunnan murroskohtia. Suomessakin suosittu tv-sarja Dublin Murders – Tappaja Dublinissa perustuu Frenchin romaaneihin.
*
Kirja oli kyllä hurjan pitkä minun makuuni ja arvelutti tarttua siihen. Ihmeesti asiaa kuitenkin riitti, mutta minusta sitä olisi voinut tiivistää. 

Mickillä riittä töitä perhesurhan selvittelyssä ja ehdokas syylliseksi löytyy pian, mutta onko siinä ratkaisu. Mikä on outo eläin, mitä perheen isä etsii vintiltä ja seinien välistä.

Tapahtuimia kuitenkin oli koko kirjan verran ja suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalale 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.