keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Johanna Tuomola: Kaikki totuudet

 

Tämä kirja on ilmestynyt 28.2.24 ja juuri tänään äänikirjana. Sen kustantaja on Myllylahti ja lukijana toimii Aleksi Aromaa. Äänikirjan pituus on 7,5 tuntia. Tuomolan muut kirjat löytyy tästä linkistä.
*
Uuden dekkarisarjan avausosa kertoo henkilökohtaisesta kamppailusta sisäisten ristiriitojen puristuksessa, hyvityksen tarpeesta, anteeksiannosta. Tuomola osoittaa jälleen osaavansa kaivautua syvälle henkilöhahmojensa sielunmaisemaan, ja todistaa, että rankasta aihepiiristä on mahdollista luoda inhimillinen, koskettava kertomus. Ei ole pahoja ihmisiä – vain ihmisiä, jotka tekevät pahoja tekoja. Aksel Nevanlinna on viimeiset viisi vuotta työskennellyt Interpolissa, jonne hänet ajoi henkilökohtainen tragedia. Paluupäätöksen tehdessään hän kuvitteli, että välimatka ja aika ovat tehneet tehtävänsä, mutta tulee huomaamaan, ettei menneisyyttään pääse pakoon. Saman tunteen kanssa kamppailee täysi-ikäisyyttä lähestyvä Linnea, jonka huoli alkoholistiäidistä ja pikkusiskosta kasvaa päivä päivältä.Aksel solahtaa tutun tiimin jäseneksi Helsingin väkivaltarikosyksikössä. Ensimetreillä vastaan tulee nuoren miehen murha, jonka tutkinta ei heti ota edetäkseen. Kun vyyhti lopulta alkaa raottua, yllättävät käänteet johdattavat ravisuttavaan lopputulokseen.Johanna Tuomolan (s. 1961, Helsinki) tuotantoon kuuluu dekkareiden ohella lasten- ja nuortenkirjoja. Nykyään päätoimisena kirjailijana toimiva Tuomola asuu Etelä-Afrikan Port Elizabethissa kolmen koiransa kanssa.
*
Hyvä sarja aloitus ja aion seurata tätä jatkossakin. Minulla on nyt menossa myös Noora Nurkka -sarjan kuunteleminen. Tykkään näistä. Suosittelen ja annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.