torstai 25. huhtikuuta 2024

Dag Öhrlund: Vierailija

 

Tämä äänikirja on julkaistu vuonna 2021 ja sen kustantaja on Word Audio Publishing. Äänikirjan pituus on 15 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä kirja aloittaa Etelä-Ruotsiin sijoittuvan dekkari-sarjan. 
*
Trilleri joka tempaisee mukaansa
Menestynyt kirjailija Tristan Heckscher on vetäytynyt mökilleen Österleniin kirjoittamaan seuraavaa romaaniaan. Hänen esikoisromaaninsa oli huikea menestys, ja nyt hän kamppailee jatko-osan kanssa. Tristanin avioliitto rakoilee ja hän viettää yhtä useammin yönsä mökillä ja tuhoaa viskipullon naapurinsa, juron rikoskomisario Ewert Truutin, kanssa. Truutin ura on ollut alamäessä epäonnistuneet tutkinnan jälkeen ja hänet on karkotettu Skånen maaseudulle ratkomaan murhaa, jossa uhrilta on leikattu pää irti.
*
Eräänä päivänä Tristan saa ihailijapostia lukijaltaan Thereseltä. Vaihdettuaan ensin muutaman sähköpostin he tapaavat ja aloittavat seksisuhteen. Samoihin aikoihin Tristanille tulee outo tunne, että joku tarkkailee häntä. Hän löytää vieraat renkaanjäljet mökkinsä ulkopuolelta ja näkee väläyksen tuntemattomasta hahmosta hiippailemassa kotitalonsa ulkopuolella. Myös Therese alkaa käyttäytyä kummallisesti ja vaatia Tristania eroamaan vaimostaan. Tristan alkaa tuntea olonsa hyvin epämukavaksi ja aavistaa pian, että kyse ei olekaan mistään tavallisesta syrjähypystä.
*
Vierailija on älykkäästi sommiteltu psykologinen trilleri, jossa tavallisen ihmisen erehdys kasvaakin armottomaksi painajaiseksi. Romaani aloittaa uuden dekkarisarjan Ewert Oswald Truutista, suorapuheisesta ja äkäisestä rikoskomisariosta, joka joutuu kohtaamaan niin menneisyytensä kuin ennakkoluulonsakin.
*
Hyvin kului aika tämän kirjan parissa, vaikka vähän pidempi kirja on. Loppuun jäi koukku ja en tiedä jatkuuko se juoni linja seuraavassa kirjassa. Aion seuratata tätä sarjaa jatkossakin. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.