sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Emelie Schepp: Ikuisesti merkitty

 

Tämä kirja on vuodelta 2017 ja sen kustantaja on Harper Collins. Äänikirjan kuuntelin Celiassa. Scheppin loppupään dekkarit löytyvät tästä linkistä. Tämä kirja on vahva sarjan avaus ja hyviä kirjoja on tiedossa myös jatkossa. Luen nyt toista kertaa tätä sarjaa. Innolla odotan, josko uusia kirjoja taasen tulisi julki. 

*
Kun maahanmuuttoviraston johtaja löydetään kuoliaaksi ammuttuna olohuoneestaan, epäiltyjen joukossa on myös hänen vaimonsa. Kukaan ei kuitenkaan osaa odottaa lapsen kädenjälkien löytymistä talosta, jossa ei asu lapsia.

Syyttäjä Jana Berzelius ottaa tutkinnan vastuulleen. Kuuluisan syyttäjän tytär on nuori ja älykäs mutta myös kylmä, eivätkä häntä hetkauta hysteerinen leski tai uhrin kätköistä löytyvät uhkauskirjeet. Jana on teräksisen kova, varautunut, sulkeutunut. Kunnes löytyy uusi uhri.

Muutamaa päivää myöhemmin läheiseltä rannalta löytyy nuoren pojan ruumis ja hänen luotaan ase, jolla sekä hänet että aiempi uhri tapettiin. Jana ajautuu aina vain syvemmälle juttuun, sillä ruumiinavauksessa hän huomaa pojan pienessä, arpisessa, heroiinin runtelemassa ruumiissa jotain oudon tuttua. Pojan ihoon on kaiverrettu kirjaimet, jotka laukaisevat Janan mielessä muiston hänen omasta synkästä, pelon täyttämästä menneisyydestään. Hänen yhteytensä poikaan on viilletty ihoon niin harkitun pahantahtoisesti, että se osuu suoraan hänen sisimpäänsä.

Omaa salattua menneisyyttä varjellakseen Janan on pakko löytää murhaepäilty ennen poliisia.

Kansainvälinen menestyskirjailija Emelie Schepp esittelee meille arvoituksellisen ja unohtumattoman Jana Berzeliuksen tässä jännittävän ja jäätävän kirjasarjan ensimmäisessä osassa.
*
Kirjassa seurataan Janan lisäksi myös poliisikaksikon, Mian ja Henrikin, elämää, kun he päätyvät tutkimaan kuolemia. Janalla on jotain salattavaa ja hän joutuu lähemmäksi tapausta kuin haluaisi. Hyvä kirja, annan sille 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Hei. Oliko sähköpostiosoite mikä sinulle. Voisitko lähettää tiedon sähköpostiini kulttuuritasken@gmail.com Kysymyksessä on kirjallisuuspäivien info. Ystävällisesti Kusti

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.