sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Dag Öhrlund: Minne katse ei kanna

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2021 ja sen kustantaja on  Word Audio Publishing. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on toinen osa sarjaa, jonka ensimmäisen osan nimi on Vierailija.
*
Murhattu nuori poika ja kylä joka vaikenee

Kahden vuoden karkotuksen jälkeen temperamenttisen ja suorapuheisen rikoskomisario Ewert Truutin sallitaan palata Skånen maaseudulta Tukholmaan sillä ehdolla, että hän ottaa työn alle vain selvittämättömiksi jääneitä tapauksia ja ratkaisee ne. Kauhukseen Truut saa huomata, että häntä on kielletty työskentelemästä yksin. Truutin uudet kollegat, poliisikorkeakoulun priimus Carolina Herrera ja tietokonenero Måns Schmidt, joutuvat paiskimaan töitä vakuuttaakseen Truutin siitä, että tämä tarvitsee heitä.

Truutin ja hänen kollegoidensa tutkinta alkaa Mariefredistä, jossa nuori poika löytyi murhattuna ja raiskattuna metsästä kymmenen vuotta sitten. Saavuttuaan Mariefrediin he huomaavat kuitenkin nopeasti, etteivät ole tervetulleita. Kaupunkilaiset tuntuvat tietävän jotain, mutta kukaan ei puhu. Truutin on löydettävä ratkaisu tapaukseen ja palautettava maineensa poliisissa. Samalla hän kamppailee omien sisäisten demoniensa kanssa ja kohtalollakin on jälleen ivallinen yllätys luvassa.

Ruotsin suosituimpiin dekkaristeihin lukeutuvan Dag Öhrlundin kirjat ovat menestyneet erityisen hyvin äänikirjoina. Minne katse ei kanna on toinen osa rikoskomisario Ewert Oswald Truutista kertovassa sarjassa.
*
Tämä on ihan hyvä sarja ja tämäkin kirja aivan kuunneltava. Vähän liikaa seksiä tosin minun makuuni. Evert Truut on sympaattinen ja uskottava hahmo, jota on hyvä seurata. Suosittelen kaikille skandi-dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.