maanantai 29. huhtikuuta 2024

Peter James: Kuolema ei riitä

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2011 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 21 tuntia. Tämä on 3. osa suositussa Iso-Britaniaan sijoittuvassa sarjassa. Jamesin kirjat tästä linkistä
*
Samana yönä kun Brian Bishop tappaa vaimonsa Brightonin kodissaan, hän on todistettavasti Lontoossa. Ainakin siltä tilanne näyttää rikosylikomisario Roy Gracen ryhtyessä tutkimaan seurapiirirouva Katie Bishopin raakaa murhaa.

Grace joutuu toteamaan, että Bishop on jotenkin onnistunut tekemään mahdottoman tempun; ollut kahdessa paikassa yhtä aikaa. Onko joku varastanut hänen henkilöllisyytensä vai onko Bishop yksinkertaisesti mestarivalehtelija?

Kun vielä kaksi muutakin naista löytyy murhattuina, on Brightonin poliisilla kiire sada tilanne hallintaan, ennen kuin huhut sarjamurhaajasta aiheuttavat yleistä paniikkia.

Mitä syvemmälle Bishopin perheen salaisuuksiin Roy Grace kaivautuu, sitä ilmeisemmäksi käy, ettei mikään ole sitä, miltä ensi silmäyksellä näyttää. Tutkimusten edetessä myös rikosylikomisarion oma elämä uhkaa suistua pahasti raiteiltaan. Kirja on rikosylikomisario Roy Grace -dekkarisarjan kolmas osa. Ja jälleen kerran Peter James onnistuu yllättämään lukijansa täydellisesti.
*
Roy kuulee yllättäen, että Sandyn näköinen nainen on nähty Saksassaa ja ryntää paikalle. Cleo ei siittä tykkää. Töitä kuitenkin molemmilla riittää runsaasti ja yhdessä tapaukset alkavat selviämään. Hyvä sarja, tykkään kyllä kovasti näistä kirjoista. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.