tiistai 16. huhtikuuta 2024

Johanna Tuomola: Sieppaus

 

Tämä kirja on vuodelta 2010 ja sen kustantaja on Myllylahti. Tämä on toinen osa Noora Nurkka -sarjaa.  Blogatut Tuomolan kirjat löydät tästä linkistä
*
Otteessaan pitävää jännitystä ilman väkivaltaa ja ruumiita. Pikkutytöltä vaikuttava nainen ilmoittaa Lohjan poliisiin poikansa kadonneen koulumatkalla. Rikoskomisario Pentti Litmanen ja rikosylikonstaapeli Noora Nurkka kohdistavat tutkinnan painopisteen kouluyhteisöön. Yhteistyön sijaan he kohtaavat vastustusta ja pelkoa, erityisesti kun paljastuu, että kadonnut poika on viety väkipakolla. Suurennuslasin alle joutuvat niin oppilaat kuin koulun henkilökuntakin. Vähitellen pinnan alta kohoaa koulukiusaamis-ja pedofiiliepäilyjä, mikä saa pikkukaupungin kuohunnan valtaan. Henkisesti raskaan tutkinnan lisäksi Noora Nurkka ja Pentti Litmanen joutuvat painimaan yksityiselämänsä ongelmien kanssa. Kun sieppaajan henkilöllisyys traagisen tapahtuman seurauksena paljastuu, Lohjan poliisi käsittää ahdistuneena, että aika on valumassa loppuun. Onnistuvatko he selvittämään pojan olinpaikan ennen kuin on liian myöhäistä?
*
Nuori poika katoaa ja tämän äiti on lapsenomainen. Syytä katoamiselle ei tunnu löytyvän. Noora Nurkalla ja tämän työkavereillaan riittää työsarkaa koululaisten kuulustelemisessa. 

Tämä on hyvä sarja ja hyvä kirja. Kestää kyllä uudenkin lukemisen. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Tässä kirjassa ei ole verta, eikä kukaan kuole. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.