lauantai 27. huhtikuuta 2024

Ragnar Jónasson: Repeämä

 

Tämä kirja on julkaistu 26.4.24 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on vajaat 9 tuntia ja sen lukee Simo Häkli. Tämä on 3. osa Ari Thor -sarjaan. Kirjailijan kaikki kirjat tästä linkistä
*
Kirottu vuono, hylätty kaupunki

Vanha kuolemantapaus ja tuore kidnappaus työllistävät komisario Ari Thoria jännitysromaanissa, jossa ihmismieli saatetaan ratkeamispisteeseen.

Kaksi nuortaparia muuttaa asumattomaan vuonoon. Toinen naisista murhataan, mutta syyllistä ei saada kiinni. 50 vuotta myöhemmin ilmaantuu valokuva, joka saa Ari Thorin avaamaan tutkinnan uudelleen. Samaan aikaan Siglufjörðurin kaupunki asetetaan tappavan kulkutaudin takia karanteeniin. Se ei kuitenkaan estä menneisyyttä vyörymästä niskaan – eikä lasta katoamasta. Ari Thor -sarjan kolmannessa, itsenäisessä osassa paine kasvaa kasvamistaan, kunnes repeytymistä ei voida enää välttää.

Ragnar Jónasson(s. 1976) on islantilainen rikoskirjailija ja juristi. Hänen kirjojaan on käännetty 23 kielelle, ja niitä on myyty yli miljoona kappaletta. Hän on kääntänyt Agatha Christietä islanniksi ja perustanut Reykjavík Noir -kirjallisuusfestivaalin. Hän asuu Reykjavíkissa vaimonsa ja tyttäriensä kanssa. Hyytävistä islantilaisdekkareista tunnettu kirjailija on kirjoittanut useita sarjoja.
*
Välillä vähän tylsä kirja, mutta tulipa kuunneltua. Oli kuitenkin ihan mukava lukukokemus loppujen lopuksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.