sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Jo Nesbø: Veitsi. Vol 2.

 

Tämä kirja on vuodelta 2019 ja sen kustantaja on Johnny Kniga. Äänikirjan pituus on 20 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tämän kirjan ja alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Veitsi on 12. osa suositussa Harry Hole -sarjassa. 
*
Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken.

Harry Hole on täällä taas eikä mikään ole enää hyvin. Lähes miljoona kirjaa Suomessakin myynyt Jo Nesbo tekee selvää jälkeä uudella Harry Hole -trillerillään.

Metsästystarvikeliikkeen omistaja näkee jokeen asennetun videokameran kuvasta koskessa huljuvan hameen, ja sitten veden valtaaman auton, jonka sisällä on mies. Tämä yrittää päästä ulos autosta, ja hänessä on jotakin tuttua… kasvojen poikki kulkeva arpi ja metallisen harmaa keskisormi.

Harry Hole ja hänen vaimonsa Rakel ovat muuttaneet erilleen ja Harry on palannut rikostutkijaksi. Sitten murhaaja iskee, ja osuu niin lähelle Harrya, ettei tätä voida edes harkita mukaan tutkintaryhmään. Päinvastoin, todisteet alkavat yhä selvemmin viitata Harryn syyllisyyteen. Eikä Harry muista tapahtuneesta mitään.

Holella on kaksi mahdollista kostajaa, joista toinen on niin lähellä, ettei sitä huomaa. Vaan kostonjanoinen on myös Harry Hole itse. Ja hänen kostonsa on lopullinen.

Nesbø on uosien aikana luonut Holesta eräänlaisen kovaksi keitetyn kristushahmon, joka on määrätty kulkemaan loputonta Via Dolorosaansa. Nesbø kuristaa lukijan seuraamaan tätä kärsimysnäytelmää poikkeuksellisen tehokkaalla psykologisella otteella.
*
Rakel on heittänyt Harryn ulos ja pian Rakel löytyy kuolleena. Totuttuun tapaan puolisoon kohdistuu ensimmäiset syytteet... Tämä on kyllä pitkä kirja, mutta tapahtumaa riittää koko kirjan verran mainiosti. Edelleen tämä kirja on mitä parhain ja suosittelen tutustumaan koko sarjaan. Annan edelleen tälle kirjalle täydet 5 tähteä.

2 kommenttia:

 1. Pituutta riitti, mutta Nesbøn kantti kestää ja kerronta sujuu.
  Veitsi välähtelee terävyyttään kiitettävällä nopeudella ja frekvenssillä, ja roppia ropisee riesaksi asti., mutta se ei ole koko totuus eikä kirjan anti.
  Lukijana kohtasin näillä sivuilla rinnakkaisena myös eräänlaisen HH:n kasvu- ja kypsymis- sekä selviytymistarinan kuppien kallisteluineen ja tilapäisine muistinmenoineen - ja niistä huolimatta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin pidit tästä kirjasta! Tämä on kyllä mainio sarja!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.