maanantai 25. syyskuuta 2023

Samuel Bjørk: Saari kaukana kaikesta


Tämä kirja on julkaistu äänikirjana 20.9.23 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 12,5 tuntia ja sen lukee Markus Niemi. Tämä on 5. osa Mia & Munch -sarjassa. Edellinen on nimeltään Susi ja se ilmestyi viime vuonna. 
*
Hyytävä, lukemaan pakottava dekkari sulkee lukijan pelottavaan syliinsä.

Yltiölahjakas Mia toipuu hiljalleen siskonsa menetyksestä ja päättää lopettaa työnsä poliisissa. Mia muuttaa pysyvästi kaukaiselle Hitran saarelle Norjaan.

Juuri kun Mia on löytämässä vakaamman suunnan, hän joutuu kohtaamaan saarella vaanivan pahuuden: Kolme vuotta aiemmin pieni poika katosi saarelta. Nyt löytyy 16-vuotiaan tytön ruumis, ja verilammikkoon rikospaikalle on kirjoitettu kadonneen pojan nimi.

Mian on astuttava jälleen murhatutkijan rooliin, avuksi hän saa tutun työparin, Holger Munchin. Mutta menneisyyden tapahtumat saartavat heidät ja Hitran asukkaat umpikujaan. Kunnes mikään ei ole enää entisellään.
*
Melko perus dekkari kyseessä ja olennainen osa sarjaa, jonka olen kokonaan lukenut. En niin hirveästi piittaa kuitenkaan. Tapahtumat sijoittuvat Norjaan pienelle saarelle. Suosittelen kaikille skandi-dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.