perjantai 22. syyskuuta 2023

Eija Piekkari: Viimeinen malja

 

Tämä kirja on ilmestynyt helmikuussa 2023 ja sen kustantaja on Saga. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee Hannamaija Nikander. Tämä on 15. osa Kristiina Elo -sarjassa, mikä on minulle täysin uusi tuttavuus. 
*
Harmittomalta vaikuttaneen miehen kuolema, vuosia sitten tapahtunut raiskaus – rikosylikonstaapeli Kristiina Elolla on sotkuinen tapaus selvitettävänä.

Kesä on kuuma ja tukahduttava. Rikosylikonstaapeli Krisse Elo tutkii myrkytykseen kuolleen miehen tapausta. Mies oli elellyt eristäytyneenä häiritsemättä ketään. Onko kyseessä itsemurha vai myrkyttikö joku harmittoman miehen tahallaan? Samoihin aikoihin nuori nainen miettii, pitäisikö hänen kertoa poliisille vuosien takaisesta raiskausyrityksestä. Onko tapahtuneella osuutta nyt sattuneeseen kuolemaan?

Rikostutkinnan ohessa Krisse yrittää tottua uusiin työkavereihin ja naapureihin. Kotikylään kesäksi muuttaneen pariskunnan rouva Mette Kuurola on tyylikäs nainen mutta kavahtaa joitakin kyläläisiä. Miksi?

Viimeinen malja on viidestoista osa hollolalaisen Eija Piekkarin suosittua Kristiina Elo -dekkarisarjaa. Uskottavaa rikostutkintaa ja poliisien oman elämän inhimillisiä tapahtumia yhdistävä Kristiina Elo -sarja on kiehtonut lukijoita jo yli vuosikymmenen.

Rikosylikonstaapeli Kristiina Elo on törmännyt uransa aikana lähes kaikkeen – tai niin sitä luulisi. Rikollisten maailma pääsee kuitenkin yllättämään, ja Elo joutuu kerta toisensa jälkeen vastakkain ihmisen pahuuden kanssa. 

Eija Piekkari kirjoittaa dekkareita, joiden tapahtumat sijoittuvat erityisesti Päijät-Hämeeseen. Usein kirjoissa seikkailee rikosylikonstaapeli Kristiina Elo.
*
Tässä kirjassa on kysessä melko tavanomainen dekkari.  Vähän tylsä kokonaisuutena, mutta henkilöt ovat aivan uskottavia. Suosittelen kotimaisten dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.