tiistai 19. syyskuuta 2023

Ninni Schulman: Poika joka ei itke


Tämä kirja on vuodelta 2018 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiasta. Tämä on toinen osa suositussa Hägforsiin sijoittuvassa sarjassa. Ensimmäinen osa on nimeltään Tyttö lumisateessa
*
Pyromaani lietsoo kauhua uneliaassa Hagforsin kaupungissa

Lämmin kesä lähestyy loppuaan. Pimeänä elokuun iltana eräs omakotitalo palaa poroksi ja neljäkymmentäkolmevuotias nainen menehtyy. Palon syyksi epäillään ensin salamaniskua, mutta käykin ilmi, että kyseessä on tuhopoltto. Muutama päivä myöhemmin seuraava talo palaa. Ja sitten seuraava.

Hagforsin kaupunki elää kauhun vallassa ja poliisit ovat suuren haasteen edessä. Christer Berglund nimetään väliaikaiseksi poliisipäälliköksi ja hän saa mahdollisuuden nousta etualalle näyttämään taitonsa. Hänen lähin kollegansa Petra Wilander alkaa kuitenkin epäillä, onko Christer oikea mies tehtävään.

Toimittaja Magdalena Hansson tuntee olonsa vihdoin kotoisaksi pikkukaupunkielämässä, mutta hän on huolissaan adoptiopoika Nilsistä, jolla on ikävä entiseen elämään Tukholmassa. Hän toivoo, että Nils viihtyy uudessa koulussaan niin hyvin, että ikävä hälvenee. Näin ei kuitenkaan käy ja uudella koululla on pahin mahdollinen vaikutus. Kun kaiken lisäksi ilmenee, että Magdalena on vastoin kaikkia odotuksia raskaana, on suhde nuoruudenrakkaus Petteriin koetuksella. 

Magdalena uppoutuu pyromaani-tutkintaan yhä syvemmälle ja syvemmälle ja lopulta ollaan hyvin vaarallisilla vesillä. Vaarallisilla ja henkilökohtaisilla vesillä.

Poika joka ei itke on rikosromaani ulkopuolisista ja surusta, joka ei koskaan hälvene. Kirja on jatkoa jännityssarjalle, jonka Tyttö lumisateessa aloitti.
*
Helle on polttava ja pian alkaa syttymään tulipaloja, joissa jopa kuolee ihmisiä. Poliiseilla riittää työtä ja myös toimittaja Magdaleena on työn touhussa. Hänen raskaustestinsäkin näyttää plussaa ja hän miettii miten kertoa uutinen Petterille. Mitä hän oikein haluaa ja missä asua. Petra ja Christer kohtaavat monenlaista vastaanottoa tutkiessaan tulipaloja ja Petra joutuu kokeilemaan itsepuolustaitojaankin.

Tämä on kyllä hyvä sarja ja mielelläni luen sen nyt uudestaan. Sarjan henkilöt ovat uskottavia ja päähenkilöiden elämää on kiva seurata, kun heillä on ihan normaaleja elämän ongelmia ilman alkoholia tai muuta vastaavaa. Suosittelen kyllä tutustumaan koko sarjaan... Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.