lauantai 23. syyskuuta 2023

Adrian McKinty: Saari

 

Tämä kirja on ilmestynyt 19.9.23 ja sen kustantaja on Otava. Kiitokset arvostelukappaleesta! Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee Maria Jyrkäs. Tämän kirjailijan ensimmäinen suomennos oli nimeltään Ketju ja se oli tosi hyvä kirja! 
*
Hurja toimintatrilleri vie pakomatkalle täynnä piinaa ja vaaroja. 

Heather Baxter on tuore vaimo ja äitipuoli. Baxterin uusperhe matkustaa Australiaan toivoen yhteisen matkan lähentävän heitä. Loma alkaa huonosti, eivätkä aikaeron väsyttämät lapset voi sietää Heatheria. Viimeisenä oljenkortena perhe puhuu itsensä lautalle, joka vie heidät ulkopuolisilta suljetulle saarelle. 

Seikkailu muuttuu kuitenkin hetkessä painajaiseksi. Saarta hallitsee viidakon keskellä elävä ryhmä vihamielisiä paikallisia. Heather huomaa pian, että vain hän voi pelastaa lapset ja itsensä. Onko Heather valmis tappamaan lasten vuoksi?
*
Perhe joutuu saarelle ja jää sinne jumiin. Heitä jahadataan pyssyjen ja koirien kanssa. Tilanne on tosi vaarallinen, kun Heather suojelee lapsia ja yrittää selvitä hengissä. Kyseessä on enimmäkseen selviytymiskamppailu Austraalian rannikolla haiden ja käärmeiden keskellä helteesssä, jossa vesikin on kiven alla.

Tämä on kiva kirja, joskin ei aivan edeltäjänsä veroinen, joka oli todella erilainen ja mainio. Tässä kirjassa sattuu ja tapahtuu ja jännitystä riittää loppuun saakka. Loppuratkaisua ei voi ennakoida kirjan aikana. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.