sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Anders Roslund: 100 prosenttia

 

Tämä kirja on ilmestynyt 7.9.23 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja sen lukee Aarne Linden. Tämä on 7 osa Ewert Grens -sarjassa.
*
Miten kauan ihmisen on mahdollista tasapainoilla elämän ja kuoleman rajalla?

Uskottavuudellaan säväyttänyt Ewert Grens -sarja saa jatkoa: mahdottomalta tuntuva raakojen murhien sarja on selvitettävä seitsemässä päivässä.

”Ruotsissa ei ole sarjamurhaajia, ei ole koskaan ollutkaan.”

Miksi sitten yksi ruumis löytyy verettömäksi valutettuna, toinen pistettynä täyteen erilaisia nesteitä ja kolmas hitaasti kärvennettynä? Toisistaan poikkeavia murhia yhdistää kuitenkin täydellinen DNA-osuma. Tekijän on oltava sama.

Yksitoista kuukautta sen jälkeen kun Ewert Grensin maailma mureni, Tukholman poliisin väkivaltayksikkö hakee taas vastauksia kysymyksiin, jotka pakottavat kohtaamaan ihmismielen suunnattoman pimeyden.

Anders Roslund (s. 1961) on ruotsalainen journalisti ja kirjailija, joka on palkittu himoitulla Lasiavaimella. Hänen ja edesmenneen työparinsa, entisen rikollisen Börge Hellströmin, Kolme sekuntia -romaanin aloittama trilogia oli kansainvälinen menestys: osuvaa yhteiskuntakritiikkiä ja uskottavaa rikollismaailman kuvausta. Roslund on jatkanut Ewert Grens ja Piet Hoffmann -sarjaa itsenäisillä teoksilla Sä kasvoit neito kaunoinen, Levon hetki nyt lyö, Mistä tunnet sä ystävän ja viimeisimpänä 100 prosenttia.
*
Tämä kirja oli jo vähän tylsä verrattuna edellisiin. En niin jaksanut perehtyä. Suosittelen tämän sarjan ystäville. Annan kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.