keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Ninni Schulman: Tyttölapsi nro 291.Vol. 3


Tämä kirja on ilmestynyt keväällä 2022 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja sen lukee Karolina Kujoi. Tämä on jo kolmas kerta kun kuuntelin tämän kirjan ja aikaisemmat postaukset ja muut Schulmanin mainoit kirjat löytyvät tästä linkistä.
*
Koskettava tositarina poikkeuksellisesta lapsuudesta

Millaisia elinikäisiä jälkiä lapsuuden traumat ja pitkäaikaissairaus jättävät – ja miten rohjeta uskoa olevansa rakkauden arvoinen? Valtavaa huomiota herättänyt teos tunnetulta dekkaristilta.

Raastava avioero 15-vuotisen liiton jälkeen romahduttaa Ninni Schulmanin. Kriisi vie kirjailijan psykiatriseen hoitoon ja pakottaa hänet kohtaamaan tuskallisia muistoja lapsuuden loputtomista sairaalajaksoista. Vanhojen potilasasiakirjojensa avulla hän ryhtyy ruotimaan lamauttavaa läheisriippuvaisuuttaan ja hylätyksi tulemisen pelkoaan.

Tarkkanäköinen ja omakohtainen romaani synnynnäisen selkävamman kanssa elävän kirjailijan lapsuudesta, jota värittivät sairaus, yksinäisyys ja ulkopuolisuus, sekä aikuiselämästä, jossa pahimmat pelot käyvät toteen.

Ninni Schulman (s. 1972) on ruotsalainen toimittaja ja dekkarikirjailija, jonka suosittua Hagfors-sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Omaelämäkerrallinen Tyttölapsi nro 291 perustuu Schulmanin omaan sairauskertomukseen ja lapsuuden kokemuksiin Värmlannissa.
*
Tämä kirja on koskettava ja hieman synkkämielinen tarina naisesta, joka menestyy hakalasta elämästä huolimatta. Suosittelen tutustumaan! Annan edelleen tälle kirjalle samat 4,5 tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.