torstai 7. syyskuuta 2023

Viveca Sten: Kylmäävä kosto


Tämä kirja ilmestyi 7.9.2023 ja sen kustantaja on WSOY. Kiitokset arvostelukappaleesta! Äänikirjan pituus on noin 12,5 tuntia ja sen lukee Anni Kajos. Tämä on 3. osa uudessa Åren murhat -sarjassa. Viimeisimmät Stenin kirjat löytyvät tästä linkistä
*
Åren murhat -sarjan kylmäävä kolmas osa katsoo menneeseen.

”Viveca Sten on genrensä hallitseva tähti, joka käsittelee taitavasti eri juonenrihmoja samalla kun pitää yllä vauhtia kohti aidosti dramaattista ratkaisua. Sten kirjoittaa maailmanluokan jännitystä.” – Anders Kapp, Svenska Deckarfestivalen

Bisnesnainen löytyy brutaalisti murhattuna ylellisen hotellin sviitistä. Åreen iskee paniikki. Poliisit Daniel Lindskog ja Hanna Ahlander saavat selville, että uhrilla oli yhteyksiä lähikaupungissa sijaitsevaan kuuluisaan vuoristohotelliin. Uhri oli kaavaillut parhaat päivänsä nähneen rakennuksen paikalle uutta luksushotellia, alan houkuttavinta helmeä. Ja nyt hän on kuollut. Daniel alkaa käydä terapiassa oppiakseen vihanhallintaa ihmissuhteissaan. Hannalla riittää haastetta omassa tunne-elämässään. Yhdessä he pureutuvat kimuranttiin tutkintaan, johon liittyy särkyneitä ihmissuhteita, ikäviä konflikteja ja kipeitä lapsuusmuistoja.

Viveca Sten (s. 1959) tunnetaan suositusta Sandhamnin murhat -sarjasta. Åren murhat -sarjan aloitusosa Lumen uhrit syntyi kirjailijan koronaeristyksen aikana. Uusi rikossarja idyllisissä tunturimaisemissa löysi välittömästi yleisönsä. Veriteot jatkuivat sarjan toisessa osassa Laakson varjo, Kylmäävässä kostossa ei uhreilta säästytä, mutta henkilöiden kasvu kiinnostaviksi ja monitasoisiksi persooniksi jatkuu. Viveca Sten on kirjoittanut 22 kirjaa, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli kuusi miljoonaa kappaletta. Kirjat ovat pitäneet pintansa suomalaislukijoiden suosikkidekkareina jo vuosia.
*
Hotellista löytyy kuollut nainen. Siivooja on nähnyt jotain ja on peloissaan. Hannalla ja Danielilla riittää työtä, kun pian löytyy toinenkin kuollut. Kipinöintiäkin on heidän välillään. Kirjassa seikkaillaan Åren hienoissa maisemissa.

Tämä on kyllä kiva sarja ja suosittelen jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4+ tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.