torstai 28. syyskuuta 2023

Johan Brännström: Kuume

 

Tämä äänikirja on julkaistu 15.9.23 ja sen kustantaja on Bookbeat. Äänikirjan pituus on vajaat 14 tuntia ja sen lukee Armi Toivanen. Tämä kirja aloittaa Mikaela Sköld -sarjan. 
*
Mitä lapsillemme tapahtuu, kun heidät jätetään yksin netin armoille? Mitä lapsi löytää synkimmistä Darknetin sokkeloista, jotka ovat niin pahoja, ettemme suostu uskomaan niitä todeksi? 

Mikaela Sköld on Ruotsin suurimman uutistoimiston kotimaantoimittaja ja kaksitoistavuotiaan Vanjan yksinhuoltajaäiti. Hänen on pakko jättää kuumeinen tyttärensä yksin kotiin – ja kun hän palaa töistä, Vanja on kadonnut jälkiä jättämättä. Poliisilla on hyvin vähän johtolankoja, mutta Mikaelan omat tutkimukset viittaavat Darknetiin – internetin salattuun osaan. Hänen etsiessään tytärtään hän ajautuu yhä syvemmälle kuumeiseen ja vaaralliseen maailmaan, joka on niin synkkä ja kieroutunut, ettei hän ole voinut kuvitella sellaista edes kauheimmissa painajaisissaan. Jossain netin uumenissa on tikittävä ajastin – kahdenkymmenenneljän tunnin kuluttua alkaa seuraava näytös Red Roomissa. Uskallatko katsoa?
*
Kirja nuorista ja netin pimeästä puolesta. Aika rankka, mutta ihan kohtalaisen kiinnostava. Joskin kirjan pituus oli minulle liikaa. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.