tiistai 5. syyskuuta 2023

Jo Nesbo: Verikuu. Vol. 2

 

Tämä kirja on julkaistu syksyllä 2022 ja sen kustantaja on Johnny Kniga. Äänikirjan pituus on reilut 18 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on 13. osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tämän kirjan ja alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. 

*
Kaksi murhaa, yksi huumekartelli ja Harry Hole.

Harry Hole haluaa päästä hengestään mutta päätyykin selvittämään murhia kokaiinikauppiaan, korruptoituneen poliisin ja syövän kalvaman psykologin kanssa.

Harry Hole on paennut Los Angelesiin juomaan itseään hengiltä. Selvinä hetkinään hän auttaa Lucillea, ikääntyvää näyttelijätärtä, irtautumaan huumekartellista, jolle tämä on velkaa miljoona dollaria.

Samaan aikaan Oslossa kaksi tyttöä löydetään murhattuina. Yksi epäillyistä on tunnettu kiinteistöpohatta.

Tutkinnanjohtaja haluaisi Harryn tiimiinsä, mutta poliisijohto ei hyväksy yhteistyötä. Murhista epäilty kiinteistöpohatta yrittää puolestaan palkata Harryn puhdistamaan nimensä. Kun kartelli ottaa Lucillen panttivangikseen ja pohatta lupaa murhien selvittämisestä palkkion, jolla voisi kuitata Lucillen velat, Harry taipuu ehdotukseen.

Kartelli on antanut aikaa vain kymmenen päivää, ja Oslon yötaivaalle kohoaa verikuu.

Liki 40 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Jo Nesbø on yksi tämän hetken menestyneimpiä rikoskirjailijoita yli 50:ssä maassa. Erityisesti Nesbøn Harry Holesta kertovat teokset ovat Suomessakin liki poikkeuksetta listaykkösiä.
*
Kuuntelin tämän pian edellisen jälkeen ja tällä kertaa pituus vähän häiritsi, vaikka tapahtumaa ja jännitystä riittää loppuun saakka. Suosittelen kirjaa kaiklle jännityksen ystäville. Annan edelleen tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.