sunnuntai 27. elokuuta 2023

Jules Verne: Tonavan luotsi. Vol 2

 

Tämä kirja vuodelta 1908 ja se on onneksi luettu myös äänikirjana. Sen pituus on reilut 10 tuntia ja lukijana toimii Eeva-Liisa Elivuo. Hänen äänensä vaatii hieman totutteulua, koska hän on tottunut lukemaan lasten kirjoja. 

Olen lukenut useamman kerran tämän kirjan ja edellinen kuuntelu on vuodelta 2020. Sen postaus löytyy tästä linkistä. Kaikki suomennetut Vernen kirjat löytyvät taasen tästä linkistä
*
Sigmaringenin kalastuskilpailun voittaa tuntematon mies, joka lupaa matkustaa ruuhellaan Tonavaa pitkin aina Mustalle merelle saakka. Tonavan luotsiin liittyy kuitenkin jotain kovin arvoituksellista – jostain syystä hänellä on perässään useita vihamiehiä. Jokimatkasta kehkeytyy vaarallinen seikkailu, josta selvitäkseen luotsin on hyödynnettävä kaikki neuvokkuutensa.

Mutta kuka on tuo Tonavan luotsi, joka esiintyy salanimellä ja peittää silmänsä aurinkolaseilla? Entä miksi hän ei paljasta päämääräänsä, johon hänellä selvästikin on kiire? Onko hän rikollinen vai isänmaanystävä, ja miksi myös viranomaiset seuraavat häntä?

Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia romaaneja ovat "Matka maailman ympäri 80 päivässä" sekä "Matka maan keskipisteeseen". Verne oli myös yksi ensimmäisistä science fiction -kirjailijoista. Hän kirjoitti sukellusveneistä ja lentokoneista ennen kuin niitä oli varsinaisesti edes keksitty. 

Jules Vernen kirjoja on käännetty toiseksi eniten maailmassa – Vernen edelle yltää ainoastaan Agatha Christie. Vernen kirjoittamat seikkailut ovat säilyttäneet suosionsa, ja ne riemastuttavat lukijoita yhä tänä päivänä.
*
Tämä on kiva kirja ja suosittelen tutustumaan. Jännitystä riittää loppuun saakka ja kirjassa sattuu ja tapahtuu. Annan tällä kertaa kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.