maanantai 21. elokuuta 2023

Agatha Christie: Rouva McGinty on kuollut

 

Tämä kirja on alunperin 1950-luvulta ja on nyttemmin sitten luettu myös äänikirjaksi. Kirjan kustantaja on WSOY ja äänikirjan pituus on reilut 7 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. 
*
”Äärimmäisen nerokas.” – Robert Barnard

Vain Hercule Poirotin pienet harmaat aivosolut voivat pelastaa syyttömän miehen hirsipuulta.

Kuka murhasi harmittoman vanhan siivoojarouvan ja ryösti tämän vähäiset rahat? Koko maaseutukylä on vakuuttunut siitä, että syypää on rouvan erikoislaatuinen vanhapoikavuokralainen. Hirsipuuta jo pystytellään, kun Hercule Poirot innostuu tapauksesta ja päättää selvittää oikean murhaajan henkilöllisyyden. Idyllisen kylän pinnan alle kätkeytyy salaisuuksia, jotka halutaan pitää piilossa – vaikka sitten rikoksen keinoin.

Agatha Christie (1890–1976) on englantilaisen dekkariperinteen uranuurtaja, jonka tuotanto käsittää yli 70 romaanin lisäksi novelleja, näytelmiä, kuunnelmia ym. Hänen teoksiaan on käännetty noin sadalle kielelle ja myyty yli kaksi miljardia kappaletta.
*
Olen aikaisemmin lukenut vain yhden Christien kirjan eli erään neiti Marplen mysteerin. Nyt olikin sitten ensi kosketus Hercule Poirotin kirjoihin. Kuten olen aiemminkin sanonut, minua ei lähtökohtaisesti kiinnosta yksityisetsivistä kertovat kirjat ja samoin tämäkin jäi vähän vaisuksi kokemukseksi. Kirja kuitenkin etenee lepposasti ja tapahtumia riittää sopivasti. 

Suosittelen kirjaa vanhojen kirjojen ystäville. Osallistun tällä myös satavuotis-haasteeseen. Annan tälle kirjalle 3 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.