keskiviikko 16. elokuuta 2023

Michael Connelly: Lohikäärmeen merkki

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 2011 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta. Tämä on osa Harry Bosch -sarjaa. Tässä kirjassa myös Mike Haller on pienessä roolissa. Connellyn seruaanva kirja on nimeltään Saalistaja ja siinä kerrotaan Hallerin ja Boschin yhteistyöstä.
*
Tervetuloa Harry Boschin pahimpaan painajaiseen 

Los Angelesin poliisilaitoksen konkarietsivä Harry Bosch saa tutkittavakseen kiinalaisen kulmapuodinpitäjän murhan. Rikos vaikuttaa tyypilliseltä jengiläisten iskulta, mutta jokin tekotavassa jää vaivaamaan perinpohjaisuudestaan tunnettua etsivää. 

Johtolanka johtolangalta Bosch ajautuu lähemmäksi mahtavia ja pelättyjä triadeja, kiinalaisten rikollisliigoja. Triadien ympärillä pyörivistä villeistä tarinoista huolimatta Bosch ei kallista korvaansa, kun nimettömät tahot kehottavat häntä luopumaan jutun penkomisesta vakavien seuraamusten uhalla. Vasta videoviesti, jossa näytetään Boschin Hongkongissa asuvaa tytärtä Madeleinea tuoliin sidottuna, saa Boschin ymmärtämään miten vaarallisen vastustajan kanssa hän on astunut kehään.

Tyttären kaappaus on kuin suoraan veteraanietsivän pahimmasta painajaisesta, mutta Bosch ei olisi Bosch ellei hän päättäisi kukistaa ja rangaista tyttärensä kidnappaajia korkeimman omakätisesti.  
*
Bosch on opetellut Hong Kongin historiaa tyttärensa kanssa ja joutuu pian laittamaan oppinsa käytäntöön, kun saa videon kaapatusta tyttärestä. Hän matkustaa etsimään tytärtään ja seikkailu on valmis. 

Harry Bosch on kyllä hyvä päähekilö, jolla ei ole alkoholiongelmaa tai muuta. Hän on reilu ja oikeudenmukaisuutta tavoitteleva. Tytär on hänelle arka paikka ja nyt tilanne senkin suhteen muutuu hänen elämässään...

Tämä on kyllä tosi hyvä kirja ja olennainen osa sarjaa. Kirjassa sattuu ja tapahtuu paljon ja innolla odotan sarjan seuraavaa osaa. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle täyden 5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Näitä kirjoja en ole lukenut. Kiitti vinkistä. Tykkään dekkareista, joissa päähenkilöllä ei ole ihan kaamea päihdeongelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa antaa mahdollisuus näille kirjoille!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.