lauantai 5. elokuuta 2023

Michael Connelly: Saalistaja

 

 Tämä kirja on vuodelta 2010 ja se kustantaja on Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen pituus on noin 11 tuntia. Tämä kirja kerttot Jack McEvoystä ja edellinen hänestä kertova kirja on nimeltään Kova Tuomio. Kaikki Connellyn kirjat löytyvät tästä linkistä
*
Rikostoimittaja Jack McEvoylla on kaksi viikkoa aikaa kirjoittaa uransa huikein juttu. Sen jälkeen hän on saava potkut Los Angeles Timesista, joka vähentää väkeään kovalla kädellä. McEvoy ujuttautuu nuoren valkoisen naisen raiskauksesta ja murhasta pidätetyn Alonzo Winslow’n lähipiiriin, tavoitteenaan laatia raflaava artikkeli teini-ikäisen jengiläisen häiriintyneestä mielenmaisemasta. 

McEvoy kuitenkin haistaa palaneen käryä. Ehkäpä syyttömyyttään vakuuttava Winslow puhuu kerrankin totta. McEvoy ryhtyy jäljittämään todellista syyllistä yhdessä FBI-agentti Rachel Wallingin kanssa. Seuratessaan murhaajan jälkiä Los Angelesin slummeista Nevadan autiomaahan McEvoy huomaa, että hänen suurin haasteensa ei ole aikapula vaan hengissä säilyminen deadlineen saakka. Tuntematon saalistaja ei kaihda keinoja raivatakseen kaikki esteet pirullisen suunnitelmansa tieltä.
*
Tämä kirja on vähän erilainen, kuin muut, koska tässä ei ole Harry Boschia tai Mike Halleria. Sen sijaan Rachel Walling on kuten monessa aikaisemmassakin kirjassa. McEvoy saa potkut ja pääsee elämänsä jutun jäljille. Siitä seikkailu on valmis ja matka jatkuu Las Vegasiin. 

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan sille 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Parasta antia tässä Connellyn dekkarissa on mielestäni persoonainpiirto, joka aika ajoin on suorastaan herkullista. Tä,ä kirjailija osaa asiansa vaihtelevin päähenkilöinkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin on! Hyvät päähekilöt kyllä kaikki!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.