perjantai 25. elokuuta 2023

Johtolanka-palkinto Suomeen

 

Vuoden pohjoismainen Lasiavain-palkinto on tullut Suomeen. Se on harvinaista herkkua, koska se on voitettu suomalaisella dekkarilla vain muutaman kerran. En itse ole Seeckin ystävä, olen lukenut vain yhden kirjan, Uskollinen lukija ja en siittä niin välittänyt.  Nyt sitten tämä vuonna 2021 julkaistu teos on valittu Pohjoismaiden parhaaksi dekkariksi:

*

Max Seeck on tehnyt sen, mihin kukaan suomalainen ei ole pystynyt vuosikymmeniin: hän on valloittanut ilmiömäisellä tavalla maailman bestseller-listat Yhdysvalloista Saksaan. Kauna on hengästyttävän nopeatempoinen psykologinen trilleri. Se on kertomus katkeruudesta, kateudesta ja haavoista, jotka eivät koskaan parane.


Yritysjohtaja Eliel Zetterborg löydetään raa'asti surmattuna Helsingin keskustassa sijaitsevasta asunnostaan. Huoneistoon ei ole murtauduttu, ja ainut johtolanka on olohuoneen lasipöydällä lojuvat palapelinpalat. Zetterborgin yritys on kertonut tuhansia ihmisiä koskevista irtisanomisista vain muutamia päiviä aiemmin.


Jessica Niemi on jättäytynyt pois työstään Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikössä ja keskittyy tutkimaan kuolemantapausta, joka tuntuu omituisella tavalla kytkeytyvän häneen. Mutta kun Zetterborgin murhasta alkaa paljastua yhä karmivampia yksityiskohtia, Jessica ei voi vastustaa kiusausta vaan palaa takaisin kentälle.


Max Seeck on 36-vuotias helsinkiläiskirjailija, joka on tehnyt nopean nousun maailman tunnetuimpien trilleristien joukkoon. Kauna on hänen kuudes romaaninsa ja jatkaa 40 maahan myydyn ja The New York Timesin bestseller-listalle kohonneen Uskollisen lukijan tarinaa.

4 kommenttia:

 1. Seeckin teokset ovat olleet mieluisia. Juonenpunonta onnistuu tässäkin Seeckiltä juoheasti kuten aina, mutta sen lisäksi hänestä kirjoittajana ilmenee tässä teoksessa myös "herkempää" kuvauksellista empatiaa, mikä lisää kokonaisuuden kiinostavuutta ja antia.
  Vauhdikas ja osin tehtaiden lopettamisine/myymisine ajankohtainenkin, vetäväjuoninen ja psykologisen silmän omaava dekkari kuorrutettuna hienoisilla kerrontaa koristavilla pienillä kukkasilla ja stadin slangilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, täytyy laittaa kirja harkintaan!

   Poista
 2. Seeckiltä olen lukenut vain tämän sarjan kirjat ja tykkäsin joka kirjasta tosi paljon. Niissä on sitä mystiikkaa mukana, josta pidän kovasti. Onnittelut Seeckille mahtavasta palkinnosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että pidit näistä. Ehkä minäkin annan vielä mahdollisuuden...

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.