keskiviikko 30. elokuuta 2023

Anna Lönnroth: Baselinvihreää

 

Tämä kirja on ilmestynyt 22.8.23 ja sen kustanaja on Saga. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Maria Kuusiluoma.
*
Kiihkeätahtinen ekotrilleri kansainvälisen maatalousbisneksen häikäilemättömästä maailmasta.

Ekoviljelyyn keskittyvän kansainvälisen ympäristöjärjestön Zean pääsihteeri Carlo Fischer murhataan koetilallaan Alpeilla. Fischerin tietokone on viety, ja pian selviää, että myös Zean korvaamaton siemenpankki on kadoksissa. Onko Fischer pettänyt järjestön ja myynyt siemenet itse? Vai onko murhan ja siemenpankin katoamisen takana jokin monikansallinen suuryritys?

Alkaa kansainvälinen kilpajuoksu aikaa vastaan, kun YK:n juristi ja Zean sihteeri Katariina Hirvi yrittää jäljittää siemenpankkia muiden Zean sisäpiiriläisten kanssa. Tapahtumiin sekaantuvat niin Etelä-Tirolin poliisi, Zean Suomen paikallisjärjestöön soluttautunut tulokas kuin järjestön toimintaa vastustavat salaperäiset tahot. Keneen Katariina voi luottaa?

Baselinvihreää on koukuttava rikosromaani globaalin maatalouskaupan maailmasta, jossa yritykset eivät kaihda äärimmäisiäkään keinoja.

Anna Lönnroth (s.1967) on suomalainen kirjailija. Hän on filosofian ja oikeustieteen maisteri ja työskennellyt kirjailijanuran lisäksi kääntäjänä ja tutkijana.
*
Kirja sijoittuu Alpeille Saksan ja Italian rajamaastoon ja siinä seikkaillaan myös Suomessa. Siemenpankki on hukassa ja sitä etsitään ympäri Eurooppaa. Islannin tuhkapilvi estää lennot...

Ihan kiva kirja, mutta en niin innostunut. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan kirjalle 3,5 tähtä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.