torstai 24. elokuuta 2023

Jo Nesbø: Poliisi

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2013 ja sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on yli 20 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on 10. osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Edellinen osa loppui jännästi, kun Harryä ammuttiin, mutta ei hänestä niin vain pääse eroon... 
*
Kymmenes Harry Hole -dekkari!

Poliisi löytyy murhattuna vanhalta rikospaikalta. Hän on osallistunut tutkintaan. Vanha rikos on selvittämättä. Sama toistuu. Murhattu poliisi, selvittämätön rikos, vanha rikospaikka, yhtäläisyydet murhatavassa. Mikään ei voi olla sattumaa.

Poliisilta puuttuvat johtolangat, julkisuuden paineita sen sijaan riittää. Etsitään sarjamurhaajaa, ja samalla paras tutkijakin puuttuu.

Erään oslolaisen sairaalan kellaritiloissa pidetään vaikeasti haavoittunutta miestä koomassa. Mies, jonka henkilöllisyys on vain muutamien valittujen tiedossa, on tarkoin vartioitu ja monella tapaa hengenvaarassa eikä hän vietä hetkeäkään ilman poliisivartiointia.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä.
*
Kirja on tosi pitkä, mutta ihmeesti jaksoin sen kuunnella, koska sen verran siinä sattuu ja tapahtuu. Harry on opettajana ja hänen pitää suostutella mukaan tutkimuksiin, joissa poliiseja on kuollut. Taasen tapahtumat osuvat lähellä Harryä ja jännitystä riittää. 

Tämä on kyllä hyvä kirja ja koko sarja on mitä mainioin. Odotan innolla, että pääsen taas seuraavan osan pariin, joka on nimeltään Jano.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.