sunnuntai 6. elokuuta 2023

Kowal & Sanderson: Holly: scifi-trilleri

 

Tämä äänikirja on julkaistu 17.5.2023 ja sen kustantaja on Saga. Äänikirjan pituus on reilut 4 tuntia ja sen lukee Rosanna Kemppi.
*
Hengästyttävä scifi-trilleri naisesta, joka taistelee hengestään – ja todellisesta identiteetistään.

Lähitulevaisuudessa ihmiset ovat valinneet kuolemattomuuden – kovaan hintaan. Lainkuuliaiset kansalaiset ylläpitävät terveyttään loputtomiin naniittiteknologialla vastineeksi yksityisyydestään. Samalla he voivat aistia maailman valitsemansa virtuaalitodellisuuden suodattamana. 

Kun Holly Winseed herää sairaalasta, hänen muistikuvansa ovat hataria eikä hän tiedä, miten hän on sinne päätynyt. Sairaalasängyn vierellä ei ole Hollyn aviomies Jonathan vaan hallituksen agentti Schuyler. Hollylle selviää pian, että hän on klooni, tilapäinen kopio itsestään. Hänet on luotu yhtä tarkoitusta varten: etsimään käsiinsä alkuperäinen Holly ja eliminoimaan tämä rangaistuksena Jonathanin murhasta. Jos Holly onnistuu, hän voi ottaa alkuperäisen itsensä paikan yhteiskunnassa ja jatkaa elämäänsä. Jos hän epäonnistuu, hän tuhoutuu ja Jonathanin murhaaja jatkaa vapaalla jalalla. 

Hugo-palkitut kirjailijat Brandon Sanderson ja Mary Robinette Kowal ovat yhdistäneet voimansa ja kirjoittaneet nopeatempoisen scifi-trillerin suoraan äänikirjaksi. Holly: scifitrilleri voitti Fantasy Award -palkinnon vuoden 2020 parhaana äänikirjana. 

Brandon Sanderson on moneen otteeseen palkittu fantasia- ja scifi-kirjailija, jonka teoksia on myyty 17 miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 30 kielelle. 

Mary Robinette Kowal on scifiin keskittyvä kirjailija. Hän voitti parhaan uuden tieteiskirjailijan John W. Campbellin palkinnon vuonna 2008. Sittemmin hänen teoksensa ovat voittaneet mm. Hugo-, Nebula- ja Locus-palkintoja.
*
Tämä oli tylsä kirja. Onneksi se ei ollut sen pitempi. Annan kirjalle 2 tähteä. 


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti tää tulis paperiversionaki. Vaikuttaa niin kiinnostavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä tutustumaan myös äänikirjaan!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.