torstai 10. elokuuta 2023

Arttu Tuominen: Vaiettu. Vol. 2

 

Luen nyt tätä delta-sarjaa uudestaan ja alkuperäinen postaus tästä kirjasta löytyy tästä linkistä
*
Jos valhetta elää riittävän pitkään, muuttuuko se todeksi?

Verivelan ja Hyvityksen kirjoittajan vahva uutuus. Arttu Tuominen tuo lain molemmille puolille vahvan äänen, inhimillisen ja tunnistettavan.

97-vuotiaan ex-pankinjohtaja Albert Kangasharjun kimppuun hyökätään ja hänet yritetään hirttää. Uhri pelastuu täpärästi, mutta käy ilmi, että rikos on osa laajempaa kokonaisuutta.

Porin poliisin etsivät Jari Paloviita, Linda Toivonen ja Henrik Oksman kohtaavat poikkeuksellisen julmien rikosten sarjan. Puolustuskyvyttömiin vanhuksiin kohdistuvat väkivallanteot tuntuvat käsittämättömiltä.

Tutkinta mutkistuu, kun poliisi pääsee jyvälle uhrien vaietusta menneisyydestä, joka johtaa Waffen-SS:ään.

Porin poliisi on pian tekemisissä kansainvälisen rikollisuuden kanssa, ja tutkintaan kytkeytyy yksi suomalaisen sotatarinan tabuista.

Johtolanka-palkitun Arttu Tuomisen Vaiettu kertoo suomalaisista SS-vapaaehtoisista ja valinnoista, joiden seurauksia on kannettava koko loppuikä.

Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympäristöinsinöörinä ja kirjoittaa iltaisin tummasävyisiä, kovaotteisia rikosromaaneja. Tuominen luo lain molemmille puolille vahvan äänen, inhimillisen ja tunnistettavan.
*
Kirjassa ollaan vuorotellen vuodessa 2019 ja sota-ajassa. Jälkimmäiset kuvaukset ovat rankkoja ja ne tekevät kirjan lukemisen raskaaksi. Nykypäivässä Porin poliisit etsivät miehiä, jotka jahtaavat vanhoja miehiä... Paloviidalla, Oksmanilla ja Lindalla riittää touhua. Jännitystä riittää kirjan loppuun saakka.

Annan tälle kirjalle tällä kertaa neljä tähteä. 


4 kommenttia:

  1. Olen tykännyt delta-sarjasta. Kiva kuulla, että luet ssrjaa uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sen verran vahvoja kirjoja, että mukava palata uudestaan, kun ilmestyy se uutuuskin pian.

      Poista
  2. Tässä Tuominen jatkaa varmaotteista linjaansa lukijansa eduksi ja iloksi sekä herättää hyvän kysymyksen:
    voimmeko päästä menneisyydestä eroon pystyttämällä uudet kulissit ja elämällä niiden näyttämöllä? Entä onko tarpeen/oikeutettua nostaa arvioitaviksi ja tuomittaviksi tuolloin ainoita mahdollisia tekoja eri historiallisesta tapahtuma-ajastaan tarkasteltaviksi, arvioitaviksi ja tuomittaviksi nykyajassa ?

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.