torstai 31. elokuuta 2023

Jo Nesbø: Jano

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2017 ja sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on noin 19 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on 11. osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Edellinen osa oli nimeltään Poliisi ja oli 5- tähden kirja! 
*
Uusi Harry Hole -romaani ja monille tutun Lumiukko-romaanin elokuvaversio, jossa Harry Holea esittää Michael Fassbender tekevät vuodesta 2017 Jo Nesbon juhlaa.

Pitkään oli tarkoin varjeltu salaisuus, että Harry Holen tarina ei vielä ole ohi. Tätä karua hahmoa kaipaavien odotus palkitaan maaliskuussa, kun uusi tuhti lukupaketti saapuu niin vanhojen kuin uusienkin fanien luettavaksi. Lukunälkäisille on tarjolla sarjan jokainen osa eli koko herkku on saatavilla.

Jano jatkaa Harry Holen tarinaa siitä, mihin Poliisi jäi. Harry palaa Oslon poliisin palvelukseen jahtaamaan sarjamurhaajaa, joka etsii uhrinsa treffipalvelu Tinderin käyttäjistä. Jäljet johtavat menneisyyteen, ja Harry Holen on lopulta kohdattava vanha perivihollisensa.

Syksyllä saamme tätä herkkua vielä lisää, kun Snowman-elokuva, Lumiukko, saa ensi-iltansa 13.10. Michael Fassbenderin lisäksi elokuvan päärooleissa nähdään mm. ihastuttavat Charlotte Gainsbourg ja Rebecca Ferguson. Elokuvan ohjaa Tomas Alfredson.
*
Tämäkin kirja on tosi hyvä ja mukavaa seurata, kuinka Harry on paremmassa kunnossa ja toimii opettajana. Suhde Racheliin on kunnossa, vaikka tällä todetaankin vakava sairaus. Kirjan aihe on vähän vastemielinen ja siksi tämä ei ole parahaita sarjan kirjoja. Hole kutsutaan taasen mukaan ja hän päätyy entiseen ryhmäänsä auttamaan tappajan etsinnässä. Tapahtumia riittää koko pitkän kirjan verran!

Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Teemasta - vampyyrit - huolimatta Nesbøn tasoisen kynäniekan ja puskutraktorin lailla sinnikkäästi etenevän Holen ynnä kellaritiimin seurassa viihtyi nieleskelemättä kannesta kanteen kiitos myös Outi Mennan tasokkaan suomennoksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin on. Tässä kirjassa ei paksuus haittaa!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.