keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Robin Cook: Henkivakuutus

 

Tämä kirja on vuodelta 2012 ja se aloittaa Pia:sta kertovan sarjan. Myös aikaisemmista osista tutut Jack ja Laurie ovat sivuosassa. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen pituus on noin 15 tuntia. Cookin kirjojen kirjoitusjärjestys löytyy tästä linkistä.  Tämä kirja sopii myös dekkariviikon kirjoihin.
*
Lääketieteellinen trilleri kantasolututkimuksen rajattomista mahdollisuuksista ja rajattomasta ahneudesta

Kaksi entistä Wall Street -keinottelijaa uskoo löytäneensä keinon äkkirikastua hyödyntämällä Yhdysvaltain biljoonaluokan henkivakuutusbisnestä.

Samaan aikaan poikkeuksellisen lahjakas mutta varautunut lääketieteen opiskelija Pia Grazdani tekee uraauurtavaa keinoelintutkimusta. Pialle tämä on tilaisuus toteuttaa kunnianhimoinen haaveensa edistää mullistavaa lääketieteellistä läpimurtoa – ja samalla keino työntää lopullisesti syrjään muistot rankasta lapsuudesta.

Kun sairaalan laboratoriossa tapahtuu odottamaton tragedia, Pia ryhtyy tutkimaan tapausta. Pian hän törmää kauhistuttavaan mahdollisuuteen: yrittääkö joku peukaloida vakuutustietoja saadakseen sijoittajat hyötymään toisten kuolemasta?
*
Pia on räiskyvä persoona ja tulee hyvin toimeen ohjaajansa kanssa, joka ei ole kovin pidetty muiden tutkijoiden joukossa. Kun tämä kuolee, Pia alkaa epäillä salaliittoa. Ystävänsä kanssa hän alkaa tutkia juttua ja törmää pian hengenvaaraan.

Tämäkin on tosi hyvä kirja, näitä Cookin kirjoja on mukava seurata ja lukea uudestaan ja uudestaan.... Suosittelen kyllä kaikille jännityksen ystäville! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.