lauantai 3. kesäkuuta 2023

Sofie Sarenbrant: Sielunkumppani

 

Tämä kirja on ilmestynyt 2.6.23 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Satu Paavola. Emma Sköld -sarjan kirjoitusjärjestyksen löydät tästä linkistä, tämä kirja on 10. osa tätä sarjaa. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta! 
*
Kenen puolesta olet valmis kuolemaan? 

”Alkukohtaus tuntuu vatsanpohjassa asti, ja kiihkeä tahti pysyy yllä läpi romaanin.” 

– Aftonbladet Söndag 

Syksyn väreihin pukeutunut Tukholma levittäytyy poliisi Emma Sköldin edessä kuin epätodellinen lavaste. Hetken kauneus särkyy, kun Emma huomaa Västerbronin sillalla naisen, joka seisoo kaiteen väärällä puolella – vauva sylissään. Näyttää uhkaavasti siltä, että hän on aikeissa hypätä. Tuuli tarttuu naisen pitkään tummaan tukkaan ja Emman hengitys salpautuu. Hänen täytyy toimia nopeasti ja estää tragedia. 

Sofie Sarenbrant (s. 1978) on ruotsalainen menestysdekkaristi. Yksitoista vuotta sitten hän kirjoitti ensimmäisen Emma Sköldistä kertovan jännärinsä. Kirjasta tuli heti valtava hitti Ruotsissa ja sama menestys on jatkunut kansainvälisesti. Emma Sköld -sarjan kirjoja on käännetty jo 17 kielelle ja niitä on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta. Sielunkumppani on sarjan kymmenes, itsenäinen romaani. 
*
Emma ja Nyllet eivät ole vielä palanneet yhteen, mutta työskentelevät yhdessä. Kuolleen naisen tytär on kadoksissa ja pian on vaarassa koko Emman perhe! Vanhat viholliset nostavat päätään ja aikaisemmista kirjoista keskenjääneitä solmuja aukaistaan tässä kirjassa. Jännitystä riittää loppuun saakka!

Tämä on kyllä tosi hyvä sarja ja osa kirjoista on saanut jopa 5 tai 5- tähteä. Loistavaa pohjoismaista jännityskirjallisuutta tämä on! Kirjat nivoutuvat vahvasti toisiinsa, että olisi ollut hyötyä, jos olisin muistanut edellisestä osasta paremmin. Siksipä luenkin tämän sarjan piakkoin oikeassa järjestyksessä ja nopeassa tahdissa. 

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville! Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos suosittelusta. Tämä kirja onkin jo lukulistalla. Tykkään tosi paljon Emmasta. Muuten mainio poliisi, mutta surkea miesmaku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla! heh, joo kiva in kyllö seurata miesseikkailujaki...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.