keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Michael Connelly: Sokkelokuja

 

Tämä kirja on vuodelta 2007 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta. Tämä on osa Harry Bosch -sarjaa. 
*
Lähes 15 vuoden takainen nuoren naisen murha ei ole koskaan jättänyt etsivä Harry Boschia rauhaan. Nyt sarjamurhaaja Raynard Waits on tunnustanut teon. Vaikuttaa siltä, että Waitsin pitkä ura tappajana alkoi Boschin huolimattomasti tutkimasta tapauksesta.

Syyllisyyttä ja vihaa uhkuva Bosch janoaa kostoa. Poliittista uraansa rakentava syyttäjä aikoo tehdä Waitsin kanssa sopimuksen, joka takaisi tälle lokoisat eläkepäivät luksusvankilassa.

Asetelma muuttuu, kun Waits pakenee väkivalloin poliisin valvonnasta. Välikohtauksesta selvinnyt Harry on poliisilaitoksen ainut henkilö, jolla on minkäänlaisia mahdollisuuksia jäljittää Waits ennen kuin tämä murhaa uudestaan.

Sokkelokuja on hyytävä dekkari kokeneen poliisin ja viekkaan rikollisen välisestä kissa ja hiiri -leikistä.
*
Bosch on pitkään tutkinut aina vain uudestaan ja uudestaan nuoren naisen katoamista. Kun yllättäen pidätetty mies tunnustaa murhanneensa naisen ja kertoo siitä yksityiskohtia, on seikkailu valmis alkamaan. Mies näyttää hautapaikan ja pakenee... Loppua kohden tahti vain kiihtyy! Ketä voidaan vielä pelastaa?

Tämä kirja on hyvä osa sarjaa ja se on taattua jännitystä kokonaan. Aiheesta huolimatta nämä eivät ole mitenkään raakoja tai väkivaltaisia ja näitä voi lukea aina vain uudestaan... Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.