lauantai 17. kesäkuuta 2023

Carin Gerhardsen: Hyvä haltija

 

Tämä kirja on ilmestynyt 15.6. ja sen kustantaja on Minerva. Kiitokset arvostelukappaleesta! Äänikirjan pituus on vajaat 13 tuntia ja sen lukee Anu Vilhunen. Tämä on viides osa Hammarby -sarjassa. Aikaisemmat kirjat löytyvät tästä linkistä.  Hyvä ruotsalainen dekkarisarja kyseessä.
*
Joskus inhimillisyyttä on siellä, missä sitä vähiten odottaa. Ja käsittämätöntä julmuutta ihmisissä, joihin luulit voivasi luottaa.

Tukholmaan sijoittuvan Hammarby-sarjan viides osa on taattua Gerhardsen-laatua. Ruotsalaisdekkarien kärkikaartia.

Autiolla aamuöisellä tiellä ajava mies hätkähtää, kun hämärästä äkkiä ilmestyy häntä kohti juokseva alaston nuori nainen. Seuraavana aamuna Hammarbyn poliisi löytää naisen pianoteknikko John Gideonin ulko-ovelta. Gideon ei avaa oveaan, eikä nainen itse kykene kertomaan kuka on, tai mitä hänelle on tapahtunut. Naapureilta poliisi kuulee, että Gideonin ovesta on jo vuosien ajan kulkenut tusinoittain tyttöjä.

Naisen vaikeneminen tekee tapahtumien selvittämisestä vaikeaa. Conny Sjöbergin tiimillä on lisäksi käsissään kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn sekä kuolleena löytyneen vauvan tapaukset. Paineisessa tilanteessa alkavat jännitteet ja eripuraisuus nostaa päätään poliisikollegoiden keskuudessa. Conny tekee parhaansa pysyäkseen puolueettomana tutkimusten nostattamassa tunteiden ja asenteiden ristiaallokossa. Kun tapausten kulku ja asioiden oikea laita lopulta selviää, se saattaa monien ennakkoluulot häpeään.

”Jälleen erinomainen romaani Carin Gerhardsenilta. Hänellä on hieno tyyli ja herkkä vivahteiden taju.”
– Gefle Dagblad
*
Tämä kirja ei ollut aivan niin hyvä, kuin edelliset osat. Nainen löytyy alastomana, eikä puhu mitään. Vaikea saada selville, että mitä on tapahtunut ja kuka nainen edes on. Toisaalla pieni vauva katoaa vaunuistaan ja kehitysvammainen äiti ei osaa tehdä katoamisesta ilmoitusta. Myös mies kuolee ja pian on poliiseilla kovasti työtä.

En oikein päässytä tämän kirjan imuun ja kokemus jäi vähän pintapuoliseksi. Jännitystä kyllä ritti loppuun saakka. Suosittelen tätä kirjaa kaikille skandi-dekkarien ystäville. Annan kirjalle 3,5 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.