torstai 8. kesäkuuta 2023

Sarah Pearse: Parantola

 

Tämä kirja on ilmestynyt 23.5.2023 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia ja sen lukee Anna Saksman. Tämä on Pearsen esikoiskirja ja se aloittaa sarjan. Kustantajalle kiitos arvostelukappaleesta.
*
Vaiettu menneisyys vaatii uudet uhrinsa sarjan aloittavassa hyytävässä menestystrillerissä.

Rikostutkija Elin Warner saapuu vanhaan tuberkuloosiparantolaan rakennettuun viiden tähden luksushotelliin Sveitsin Alpeille juhlimaan veljensä Isaacin ja tämän tyttöystävän Lauren kihlajaisia. Elin yrittää työntää paikan hänessä herättämän levottomuuden mielestään, mutta kun Laure katoaa, Elin ei voi kuin luottaa vaistoonsa. Kun myrsky eristää hotellin eikä Laurea löydy, myös muut vieraat aavistavat, että jokin hotellissa on sijoiltaan. Piinan jatkuessa Elin ja Isaac joutuvat kohtaamaan myös lapsuutensa haamut. 

"Tässä karmivan tunnelmallisessa trillerissä on kaikki mitä voi toivoa." Richard Osman
*
Englantilainen kirjailija Sarah Pearse asui parikymppisenä Sveitsin Alpeilla ja sijoitti myöhemmin sinne esikoistrillerinsä tapahtumat. Parantola ampaisi myyntilistojen kärkeen, ja se on käännetty jo yli 30 kielelle. Pearse asuu perheineen meren rannalla Englannin Devonissa.
*
Aloitin tätä kirjaa moneen otteeseen ja jouduin pinnistelemään, että sain kuunneltua loppuun saakka. En päässyt kirjan imuun missään vaiheessa, mutta juonessa oli kyllä ideaa. Syrjäinen hotelli, lumimyrsky... Varmaan, jos sarja jatkuu, niin annan sille mahdollisuuden. 

Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Ja ehkä tämä kirja olisi paras lukea talviaikaan... Annan tälle kirjalle kolme tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä ihan jännä kirja. Luin tän pari vuotta sitten. Mielenkiinnolla ootan jatkoa tälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Toivottavasti tulee jatkoa...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.