maanantai 26. kesäkuuta 2023

Robert Arthur: 3 etsivää ja kultainen vyö

 

Tämä kirja on alunperin vuodelta 1973 ja uusintapainos vuodelta 2011. Kustantaja Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen pituus on noin 4 tutia. 
*
Kolme etsivää -etsivätoimiston eli poikien Jupiter Jones, Pete Crenshaw ja Bob Andrews päämajana toimiva asuntoperävaunu on Jonesin Tavaravarikon pihalla, vain muutaman kilometrin päässä Hollywoodista. Tällä kertaa kaikki alkaa, kun pojat sattuvat olemaan museossa samaan aikaan kun jalokivi ryöstetään. He eivät kuitenkaan selvitä tätä juttua vaan paljon oudompaa: erästä vanhaa neitiä hätyyttelee nimittäin outo menninkäinen... Lopulta paljastuu myös menninkäisten ja ryöstön yhteys!
(Lastenkirjainstituutti)
Kun museosta ryöstetään satumaisen arvokas jalokivivyö ja erästä vanhaa neitiä hätyyttelevät ilkeät menninkäiset, kovin moni ei kuvittelisi tapausten liittyvän toisiinsa. Mutta Jupiter Jones on päättänyt penkoa tämän jutun pohjia myöten, ja kolmea etsivää odottaa todella yllättävä ratkaisu.
(BTJ)
*
Luin näitä nuorena kovasti ja mukava palata välillä vanhoihinkin kirjoihin. Hyvä nuorten dekkari kyseessä. Suosittelen tutustumaan. Anna kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.