lauantai 3. kesäkuuta 2023

Leena Lehtolainen: Juhannustulet


Tämä kirja on julkaistu 2.6.23 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on vajaat 11 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Blogatut Lehtolaisen jutut löytyvät tästä linkistä
*
Suomen suvi on lyhyt, suloinen ja toisinaan hengenvaarallinen! 

Suomen kesä on kauneimmillaan, mökkirannoissa lämpiävät saunat, mutta rikolliset eivät lomaile! Hyväntuulisia novelleja kesälaitumelta.

Mökkijuhannukset eivät ole kaikkia varten. Tuire lähtee vastentahtoisesti viettämään keskikesän juhlaa sukulaistensa kanssa. Hänellä on kuitenkin suunnitelma: kaikki eivät palaa tältä reissulta hengissä. Provinssirockin pääesiintyjän basisti katoaa juuri ennen keikan alkua. Kesänaapureiden lomanvietto äityy rajuksi riidaksi, ja pian vastarakennettu huvila on ilmiliekeissä. Hilja Ilveskero jäljittää aamuöisessä metsässä uhkaavia kulkijoita, ja Maria Kallio selvittää, kuka tappoi Suomen ilkeimmän kolumnistin. 

Juhannustulet kokoaa yksiin kansiin Leena Lehtolaisen kesäisiä rikoskertomuksia vuosien varrelta. Mukana on myös kaksi uutta novellia. 

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan Maria Kallio- ja Henkivartija-romaaneistaan. Niiden lisäksi hän on kirjoittanut perhe- ja avioliittoromaaneja ja jännitysnovelleja. Lehtolaista on käännetty 30 kielelle – Yhdysvalloissa vain Jo Nesbø on häntä käännetympi pohjoismainen jännityskirjailija. 
*
Tämä kirja sisältää muutamia novelleja, jotka keskittyvät kesään ja juhannuksen aikaan. Joissain on päähekilöinä myös Maria Kallio ja Hilja Ilveskero. Ihan kiva kirja kyseessä, yleensä näin lyhyet tarinat jäävät vähän pinnallisiksi ja äänikirjassa oli vaikea seurata, milloin tarina vaihtui.

Suosittelen kaikille kesänovellien ja jännityksen ystäville! Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.