lauantai 10. kesäkuuta 2023

Jo Nesbø: Pelastaja

 

Tämä kirja on vuodelta 2007 ja se on kuudes osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Nämä on paksuja kirjoja ja äänikirjan pituus on noin 19 tuntia. Minä kuuntelin sen Celiassa, mutta se löytyy Jukka Pitkäsen lukemana maksullisista äänikirjapalveluista. 
*
Ei edes pelastusarmeijalaisten elämä ole nuhteetonta. Sen saa Harry Hole oppia jahdatessaan nimetöntä palkkamurhaajaa. Eikä auta sekään, vaikka palkkamurhaajalle keksii nimen. Miehen kasvoja ei kykene tunnistamaan. Ainoa tuntomerkki tuntuu olevan punainen huivi.
Tapahtumien taustalla kummittelee ainakin vuosien takainen raiskaustapaus, mutta saattaa siellä olla muutakin. Varmaa on se, ettei kukaan eikä mikään ole turvassa, kun Pieni Pelastaja suorittaa tehtävää, jonka toimeksiantajaa tuntuu olevan mahdotonta jäljittää.

Pelastaja on jälleen sellainen Harry Hole -romaani, jota ei raaskisi millään laskea käsistään ennen kuin kaikki selviää. Yllätyksiä on luvassa loppuun asti – niin Harry Holelle kuin lukijallekin.
Kritiikki ylisti kirjaa sen ilmestyessä Norjassa ja kirja puolestaan ylitti kaikki aikaisemmat myyntiennätykset.
*
Harry on erossa Rakelista ja tällä on jo uusi miesystävä. Harry on ollut selvinpäin jo pitempään ja kovasti kohottanut fyysistä kuntoaan. Harrylläkin on uusi ystävä, pelastusarmeijasta ja siihen ympäristöön tämä kirja paneutuu. 

Ihmeesti jaksoin kuunnella tämän kirjan, vaikka pitkä olikin. Hyvää toimintaa loppuun saakka ja taas innolla odotan seuraavaa osaa. Suosittelen kyllä tätäkin kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Jo Nesbø ja Harry Hole ovat aikasen lyömätön yhdistelmä dekkaririntamalla:)

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.