perjantai 23. kesäkuuta 2023

Tim Weaver: Kunniatta kadonnut

 

Tämä kirja on ilmestynyt 11.5.23 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan pituus on reilut 16 tuntia ja sen lukee Aarne Linden. Tämä on viides osa David Raker -sarjassa. En ole oikein tälle sarjalle lämmennyt ja olenkin lukenut tätä ennen vain kolme osaa.
*
Emme tunne todella edes rakkaimpiamme.

David Raker -sarjan viides toiminnantäyteinen osa vie lukijan Lontoon hämäriltä kujilta syrjäisille nummille ja aution mielisairaalan pahuutta huokuville käytäville. Yllättävimmät käänteensä tunteita ravisteleva mysteeri säästää viimeisille sivuille.

Palveltuaan vuosikymmeniä poliisissa Leonard Franks muuttaa vaimoineen maaseudulle kauas kaupungin hälinästä. Pian heidän unelmansa auvoisista eläkepäivistä pirstoutuu. Leonard lähtee hakemaan polttopuita – eikä koskaan palaa.

Kun poliisien tutkimukset eivät vielä yhdeksän kuukautta myöhemminkään ole tuottaneet tulosta, perhe kääntyy David Rakerin puoleen.

Vaikka Raker on kokenut kadonneiden etsijä, on hän täysin valmistautumaton kohtaamaan tähän katoamiseen liittyvän musertavan salaisuuden. Kun totuus alkaa paljastua, vaarassa ovat Rakerin lisäksi kaikki hänen läheisensä.

”Weaver nousee uudelle tasolle – erinomaisuuteen. En muista lukeneeni trilleriä, jossa olisi yhtä monta käännettä ja yllätystä.”

– Sunday Times

”Viiltävä mysteeri, joka vie lukijat pakkomielteen ääriin. Synkkä, monitahoinen ja ytimiin menevä lukukokemus.” – Financial Times

Tim Weaver on englantilainen Bathissa asuva kirjailija, joka työskenteli aiemmin toimittajana. Kirjoitustyönsä ohella Weaver tuottaa ja juontaa suosittua Missing-podcastia, jossa asiantuntijat keskustelevat katoamistapauksista ja niiden tutkinnasta. Weaverin David Raker -sarjasta ovat aikaisemmin ilmestyneet suomeksi romaanit Uhri, Kadonneet jäljet, Poispyyhkäisty ja He eivät palanneet.
*
Franks piipahtaa hakemaan polttopuita, kun ei palaakkaan. Poliisit ovat ymmällään ja ajan mittaan lapset ottavat yhteyttä Rakeriin. Seikkailu alkaa....

En oikein välitä näistä Weaverin kirjoista, mutta tulihan tämäkin kuunneltua. Kohtuullisen leppoisaa kuunneltavaa kuitenkin. Annan tälle kirjalle 3 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.