lauantai 11. marraskuuta 2023

Satu Rämö: Jakob

 

Tämä kirja on ilmestynyt 10.11. ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on  reilut 12 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä on kolmas osa suositussa Islantiin sijoittuvassa sarjassa
*
Joulu on juhlista julmin.
Milloin tulee vastaan piste, jossa paraskaan tarkoitus ei enää pyhitä keinoja?

Eletään vuoden pimeintä aikaa Ísafjörðurin kylässä. Joulun lähestyessä kyläläisten rauha järkkyy. Länsivuonoilta kalankasvatusaltaasta löytyy järsitty ruumis. Rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttir tuskin ehtii aloittaa rikostutkintaa yhdessä suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakob Johansonin kanssa, kun toisaalla Islannin syrjäisessä kolkassa tapahtuu toinen vähintään yhtä outo henkirikos. Ja pian kolmas.

Julmaa väkivallantekojen sarjaa tutkiessaan Hildur tasoittaa ajatuksiaan surffaamalla Atlannin hyisissä aalloissa. Kadotettu yhteys keskimmäiseen sisareen Rósaan painaa mieltä.

Jakob tekee kaikkensa voittaakseen lastaan koskevan vaikean huoltajuusriidan. Kuinka pitkälle Jakob on valmis painissaan menemään? Sitä Hildur joutuu miettimään, kun hän saa pahimman mahdollisen puhelun Suomesta Kolarin poliisiasemalta.

Jakob on kolmas osa nordic blue -tyylistä Hildur-dekkarisarjaa, jossa on ripaus pohjoista mystiikkaa.

Satu Rämö (s. 1980) on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Hildur on ollut yleisö- ja raatimenestys. Kirjasta on tekeillä tv-sarja ja sarjan käännösoikeuksia on myyty seitsemään maahan: Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan, Viroon ja Latviaan.
*
Mainio kirja ja mainio sarja. Jakobilla ja Hildurilla on omia peikkoja elämässään ja tässä kirjassa seikkaillaan myös Kolarissa Suomessa. Suosittelen kyllä kaikkia tutustumaan tähän sarjaan kokonaisuudessaan. Toivottavasti sarja jatkuu...

Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä sarja on kyllä hyvä. Jakobia odottelen kirjastosta, vielä on yli 90 lukijaa ennen minua ja kuinka lie monta lukijaa minun jälkeen. Hyvää kannattaa odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kannattaa odottaa! Kyllä ne jonot yleensä menee nopeasti, kun on useita kappaleita kierrossa...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.