maanantai 4. heinäkuuta 2022

Jules Verne: Maasta kuuhun

Tämä kirja edustaa Vernen alkupään tuotantoa ja on julkaistu alunperin ranskan kielellä vuonna 1865. 

Eletään Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiä aikoja 1800-luvulla. Sisällissota on jättänyt jälkeensä aseteollisuutta. Baltimorelaiset asefanaatikot ovat kuitenkin saaneet päähänsä rakentaa jotakin aivan muuta kuin perinteisiä aseita. He haaveilevat raketista, jolla voisi lentää avaruuteen saakka.

Kun seikkailija Michel Arden saa tietää projektista, hän ei halua pelkästään projektiin mukaan – hän haluaa lentää raketin mukana kuuhun.

"Maasta kuuhun" on Jules Vernen huikea tieteisromaani, jossa lennetään kuuhun sata vuotta ennen kuin ensimmäinen kuulento oikeasti toteutui. Romaanin jatko-osa on nimeltään "Kuun ympäri".

Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia romaaneja ovat "Matka maailman ympäri 80 päivässä" sekä "Matka maan keskipisteeseen". Verne oli myös yksi ensimmäisistä science fiction -kirjailijoista. Hän kirjoitti sukellusveneistä ja lentokoneista ennen kuin niitä oli edes keksitty.

Jules Vernen kirjoja on käännetty toiseksi eniten maailmassa – Vernen edelle yltää ainoastaan Agatha Christie. Vernen kirjoittamat seikkailut ovat säilyttäneet suosionsa, ja ne riemastuttavat lukijoita yhä tänä päivänä.

Maasta kuuhun on saatavilla ääni- ja e-kirjana.

Pidän kovasti Vernen tuotannosta, mutta tämä kirja ei ole parhaimmasta päästä. Se sisältää paljon myös teknistä tietoa ja ilmestyessään ollut hyvin edistyksellinen. Tämä teos jää kesken ja se jatkuu kirjassa: Kuun ympäri. Sitä ei valitettavasti ole saatavilla äänikirjana suomeksi, mutta kuuntelen sen jossain vaiheessa englanniksi. Olen nämäkin lukenut aikaisemmin painettuina kirjoina.

Suosittelen kaikkia jännityksen ystäviä tutustumaan Vernen tuotantoon, joka on todella kattava ja parhaimmillaan jopa viiden tähden arvoista lukemista. Tälle kirjalle annan 3 tähteä.


2 kommenttia:

  1. Pitäisi ehtiä lukemaan Vernen tuotantoa. Kiitti muistutuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatta tutustua ja vinkkäjä löytyy myös muihin kirjoihin!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.