lauantai 21. tammikuuta 2023

Lilja Sigurðardóttir: Jääkylmä aurinko

 


Tämän mainion kirjan kustantaja on Docendo. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä aloittaa islantilaisen sarjan.
*
Kun Áróran sisko katoaa, on hän pakotettu palaamaan synnyinsaarelleen Islantiin.

Vuoden parhaaksi rikosromaaniksi Islannissa valittu tarina kylmää ensi sivuilta lähtien. Sisarukset Áróra ja Ísafold asuvat eri maissa eivätkä ole puheväleissä, mutta kun heidän äitinsä ei saa yhteyttä Ísafoldiin, Áróra palaa vastahakoisesti Islantiin etsimään siskoaan. Pian hän tajuaa, ettei sisko välttele häntä... hän on kadonnut jäljettömiin.

Kun Áróra kohtaa Ísafoldin väkivaltaisen huumekauppiasmiesystävän Björnin hän ajautuu yhä synkempään juonittelun ja manipuloinnin verkkoon.

Sisarensa elämän ristiriitaisista yksityiskohdista ymmällään ja Islannin kesän keskiyön auringon sokaisema Áróra pyytää poliisi Daníelia apuun yrittäessään jäljittää sisarensa liikkeitä. Hän alkaa varjostaa Björnia - mutta hän ei ole ainut miehen perässä...

Taidokkaasti rakennettu, jännittävä ja tunnelmallinen Jääkylmä aurinko aloittaa koukuttavan sarjan yhdeltä Islannin suosituimmista rikoskirjailijoista.

Lilja Sigurðardóttir (s. 1972) on islantilainen dekkaristi ja näytelmäkirjailija, joka on palkittu kahdesti vuoden parhaasta dekkarista Islannissa. Hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty yli 15 maahan.
*
Aurora palaa Islantiin etsimään siskoaan. Tämä johtaa hänen seikkailuun ja siinä yhteydessä hän ei malta pitää näppejään erossa paikallisesta hotellinomistajasta ja tämän hämäristä rahoista. Hän nimittäin on ammatiltaan rahojen jäljittäjä. Hyvä ja vahva avaus ja islantilaisia kirjoja on aina kiva lukea. Tämä on mainio esimerkki siittä.

Suosittelen kaikkia dekkarien ystäviä tutustumaan. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli minusta todella vaikuttava! Islanti tarjoaa hienon miljöön ja päähenkilö on kiinnostava.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.