sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Max Seeck: Uskollinen lukija

 


 Max Seeck: Uskollinen lukija, 2019. Äänikirja lukija Satu Paavola ja sen pituus on reilut 11 tuntia. Tartuin tähän kirjaan, koska se oli tulossa verkkolukupiiriin. Olisi kyllä pitänyt etukäteen selvittää taustoja tarkemmin ja silloin olisi jäänyt kirja lukematta. Taitavaa kirjoittamista kyllä, mutta aihepiiri ei minua miellyttänyt. No nyt voin sanoa, että olen tähänkin tutustunut!

Hulppeasta merenrantatalosta löytyy kuollut nainen. Nainen on sonnustautunut mustaan iltapukuun, ja hänen kasvonsa ovat vääntyneet irvokkaaseen hymyyn.

Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa tapauksen tutkittavakseen, ja pian käy ilmi ettei juhlapukuinen nainen ole ainut uhri ja että lisää ruumiita on tiedossa. Joku nimittäin toteuttaa uskollisesti menestyskirjailijan romaanien äärimmäisen raakoja rikoksia.

Kirjan parasta antia olivat Helsingin kuvaukset mm. Kulosaaresta. Irrallinen tarina toisaalta oli Jessican seikkailu Italiassa. Ehkä se avautuu lisää seuraavissa osissa? Pääjuoni siis kertoo oudoista kuolemista ja kuolluksi luullusta kirjailijasta. Minun makuuni liikaa viittauksia noituuteen ja muutenkin siihen liittyvään juoneen. Annan tälle kirjalle kaksi tähteä.


2 kommenttia:

  1. Minusta taas yliluonnollisuus tuo kivaa maustetta tähän sarjaan. Tykkään myös Elly Griffithsin dekkarisarjasta, jossa on yliluonnollisuutta ja jopa druideja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Minä en tykännyt tuostakaan sarjasta...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.