tiistai 30. toukokuuta 2023

Michael Connelly: Avoin ja ratkaisematon

 

Tämä kirja on vuodelta 2006 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjana se löytyy suomeksi Celiasta ja sen pituus on noin 13 tuntia. Tämä on olennainen osa Harry Bosch -sarjaa ja edellinen osa on nimeltään Kuilun partaalla
*
Etsivä Harry Bosch palaa Los Angelesin poliisilaitokselle kolmen eläkevuoden jälkeen. Harry ja hänen vanha parinsa Kiz Rider sijoitetaan uuteen yksikköön, joka tutkii ratkaisemattomaksi jääneitä henkirikoksia. Uuden osaston lisäksi laitoksella on myös uusi pomo, joka vakuuttaa puuttuvansa poliisin korruptioon.

Harryn ja Kizin ensimmäinen tehtävä vie parin vaarallisille vesille. Melkein kaksi vuosikymmentä aiemmin 16-vuotias Rebecca Verloren katosi kotoaan ja löydettiin ammuttuna läheisestä metsästä. Rebeccan valkoinen äiti säilyttää tytön huonetta koskemattomana, ja musta isä on kadonnut kaupungin syrjäkujille.

Harry ja Kiz epäilevät, että kyseessä on rasistinen rikos, mutta mikään ei ole niin yksinkertaista kuin aluksi vaikuttaa. Harry kohtaa myös yllättäviä vihamiehiä: joku tarkkailee häntä sivusta ja toivoo, että tämä tekisi kohtalokkaan virheen.
*
Harry on kyllästynyt eläkepäiviinsä ja palaa takaisin töihin poliisilaitokselle. Hänen työnsä on vanhojen juttujen tutkimista ja heti hän pääsee pidemmälle, kuin alunperin aikoinaan on päästy. Aivan kuin joku olisi estänyt hommaa ratkeamasta aiemmin. Tilanne kärjistyy ja loppuun saakka riittää jännitystä. Harryn ikäväkseen Eleanor on päättänyt muuttaa Hong Kongiin tyttärensä kanssa ja Harry ei tavoita tätä enään kuin viikoittain puhelimitse.

Tämä on kyllä mainio sarja, sitä voi lukea aina uudestaan. Myös tässä kirjassa sattuu ja tapahtuu, mutta mikään raaka kirja ei ole. Seuraava kirja kertookin Mike Hallerista ja sen nimi on Oikeuden palvelija. 

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle 4,5 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.