lauantai 18. maaliskuuta 2023

Satu Rämö: Rósa & Björk


Tämän kirjan kustantaja on WSOY ja se on ilmestynyt 17.3.23. Kiitokset kustantajalle arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä on toinen osa Islantiin sijoittuvassa dekkarisarjassa. Ensimmäinen osa on nimeltään Hildur.
*
Kun vallanhimo iskee, tulee ruumiita! 

Rósa & Björk on toinen osa nordic bluelle uskollista Hildur-dekkarisarjaa, jossa on ripaus islantilaista mystiikkaa.

Syrjäisillä Islannin vuonoilla tapahtuu outo murha. Vaikutusvaltainen kunnallispoliitikko löydetään ammuttuna hiihtoladulta. Murhaa tutkiessaan rikosetsivä, Atlantin hyisissä aalloissa surffaava Hildur Rúnarsdóttir ja suomalainen poliisiharjoittelija, villapaitojen neulomiseen hurahtanut Jakob Johanson joutuvat vaikean kysymyksen eteen. Kannattaako kaikkia salaisuuksia selvittää?

Hildurin lapsuudessa syntyneet traumat palaavat, kun kauan sitten kadonneiden siskojen, Rósan ja Björkin, mysteeri alkaa aueta. Jakob yrittää pitää päänsä kylmänä keskellä vaikeaa huoltajuusriitaa.

Paha löytyy usein läheltä, mutta ihmisten läheisyys on silti suurin voimavara, joka meillä on.

Satu Rämö (s. 1980) on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Lukijat ovat rakastuneet hänen Islantiin sijoittuviin matkakirjoihinsa. Päivätyönsä ohella Rämö höpöttelee minitarinoita vuonoilta omaan Instagramiinsa.
*

Tämä kirja ei ollut niin hyvä, kuin edeltäjänsä. Henkilöt ovat tutunpia ja heitä on helppo seurata. Paikka- ja maisemakuvaukset ovat mainiointa tässä kirjassa. Onnkesi tätä sarjaa kirjoitetaan lisää ja taas uus osa ilmestyy syksyllä. Kannattaa ihmeessä tutustua.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

 

4 kommenttia:

 1. Minä en niin syttynyt sille ensimmäiselle osalle, mutta olen tähän mennessä lukenut kommentteja, että tämä toinen olisi vielä ekaa parempi. Siihen olen ajatellut toivoni asettaa 😃
  Mutta se varsinainen asia, saako siis äänikirjojakin arvostelukappaleina? 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan pidät. Riippuu kustantajasta, minulla on näköhäiriö, niin sen perusteella ole yleensä saanut.

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.